02 tammikuuta 2021

Vuoden 2020 koirakulut 954,4€


Nyt on viime vuoden koirakulut laskettu ja käyn ne lyhyesti läpi. Laskelmista jäi pois ainakin pari koemaksua perutuista kokeista. Todennäköisesti myös ruokalaskelmissa voi olla pientä heittoa. Kirjanpidon puutteellisuudeta huolimatta tarkka summa on varmasti tonni puolelle tai toiselle.

Terveyskuluihin on laskettu eläinlääkärikulujen lisäksi myös osteopaattikäynti ja lääkkeet. Alkuvuosi alkoi lupaavasti pelkillä rokotuksilla, mutta kesällä Savua tutkittiin ja lääkittiin mysteerioireiden vuoksi. Mysteerioireet kuitenkin katosivat lopulta miltei itsestään, eikä Savusta löytynyt mitään vikaa.

Harrastamiseen on laskettu vapaaharkka, kokeet, lisenssit ja kisakirjat. Menneisiin vuosiin verraten tämä vuosi oli aikas edullinen harrastamisen suhteen. Tähän vaikuttaa eritoten se, että meillä ei ole ryhmäpaikkaa (jonka tarvitsisimme) vaan treenamme täysin itsenäisesti.

Ruokakulut jäivät ihme kyllä aika maltillisiksi. Tosin kuitilta unohtuivat aika monet spontaanit treeninamit, eli ihmisille tarkoitetut pikkukaupan lihapullat. Ne eivät tokikaan loppusummaa hurjasti nostaisi. Alkuvuosi syötiin vielä viime vuoden lihoja ja kesällä tilattiin lisää lihoja. Nappuloina on ollut vaihtelevasti mitä sattuu ja pääasiassa ollaan ostettu hävikkikuivaherkkuja ns. turhiksi nameiksi. Treeneihin on lihapullien ja possun sydänten lisäksi hankittu mm. Naturista. Ruokakuluihin ei tänä vuonna laskettu esim. lisäravinteita, sillä vuonna 2019 moisia tuli hamstrattua... Ja niinpä ne riittivät eiliseen asti. Savu syö siis säännöllisesti sinkkiä ja lohiöljyä, silloin tällöin kuurina biotiinia.

Varusteet olivat tänä vuonna pääasiassa narupallo, pari aktivointilelua (joista toinen annettiin pois, kun ei tullutkaan käyttöön), sekä välineet talutushihnaan. Kaverin punoma hihna onkin ollut niin erinomainen, että ansaitsee myöhemmin ihan oman postauksen.

Muihin kuluihin kirjasin treenikalenterin ja rokotusten yhteydessä ostetun passin. Tähän olisi voinut kirjata myös Sporttirakin Propakin, mutta sain sen lahjaksi ennen kuin ennätin itse ostaa.

Yhteensä Savuun kului 954,4€, mikä olisi keskimäärin 79,53€ kuukaudessa. Mielestäni varsin kohtuulliset kulut, vaikka aika huolettomasti koiraan rahaa laitoin. Ensi viikolla saadaankin tämän vuoden laskelmat alkuun, kun Savu käy osteopaatilla.

Mielenkiintoista olisi kuulla, laskiko joku muu vuoden kulut?








3 kommenttia:

  1. Tää oli super mielenkiintoinen postaus! Pitäisi itse myös kasata kulut ylös johonkin. Taida edes uskaltaa :D
    https://ladyjamira.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjaa ihmeessä! Mulla jäi kyllä muutama vuosi sitten kirjaaminen kesken, kun jo ennen kesää koiriin oli uponnut monta tonnia 😂 on kuitenkin kiva vuoden lopuksi katsoa, paljonko koiraan meni rahaa ja mihin tarkalleen ottaen :)

      Poista
  2. Minulle tuo kirjanpito aina on ollut hieman haasteellista. Koskaan ei oikein numerot täsmää. Olen itse miettinyt, että hankkisi ammattilaisen tekemään tuon kirjanpidon minun puolestani. Oli mielenkiintoinen postaus, kiitos jakamisesta. https://www.taloushallintoa.fi/tilitoimistopalvelut

    VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)