25 huhtikuuta 2021

Hitaampi viikko ja kokeet kiikarissa

Menneellä viikolla onnistuttiin säilyttämään kohtuullisempi treenitahti: kahdet omatoimiset treenit ja yhdet kimppatreenit. Kyllä heti huomasi Savun asenteessa, että tämä vähäisempi treenimäärä on sille oikein riittävä!  Metsässä samoilemme päivittäin, mutta Savun vapaapäivänä tehtiin vähän lyhyempi lenkki ja vietettiin maastossa lähinnä aikaa.

Ilmoitin Savun kaksiin rallytokokokeisiin avoimeen luokkaan. Meiltä puuttuu yksi hyväksytty tulos, jota seuraisi sitten luokkanousu. Saapa nähdä muistanko kokeissa askeleet niin oikein että saataisiin tulos. Parit ratatreenit on sovittuna ennen kokeita, jotta saadaan revitellä ja harjoitella asennejuttuja kylttien seassa. 

Muistilista rallytreeneihin
- lähtökyltti; tuomari puhuu, hihna otetaan pois, aloitetaan
- liikkeelle lähdöt
- hyppy häiriöiden kanssa
- pyöriminen ilman haukkumista
- eteentuleminen
- tötteröihin asennetta

Ensi viikolla Savu saa kesäturkin. Nyt karva on leikelty saksilla lyhyemmäksi, mikä helpottaa pesua ennen koneajelua. Saksiessa sai taas hämmästellä turkin paksuutta. Savulla on peitinkarvan alla varsinainen lampaanvillakerrasto. Ei siis mikään ihme, että sen tulee auringonpaisteessa todella kuuma. Meidän on kuitenkin tarkoitus tehdä kesällä vähän muutakin kuin maata varjossa, joten koiran oloa helpottaakseni tartun trimmauskoneeseen. Silmällä menee kyllä hetki tottua kaljuun Savuun, mutta mitäpä sitä ei koiran hyväksi tekisi.

Tämän postauksen kuvissa on vielä turkikas Savu, mutta kenties jo seuraavassa postauksessa kaljumpi. Viimeistään huhtikuun treenikoosteen kanssa palataan kirjoittelemaan tänne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)