02 heinäkuuta 2022

Rallytokokoe Kangasala 2.7
Spoiler: Saatiin hylky ja keskeytettiin.

Tänään kävimme Savun kanssa rallytokokokeessa Kangasalla. Kokeen piti alunperin olla samalla kentällä kuin epikset (ja näitä virallisia kokeita ajatellen käytiin siellä epiksissä), mutta helteen vuoksi koe siirretiin halliin. Onneksi, sillä keli oli hyvin hiostava ja kotimatkalle lähtiessä alkoi salamoida.

Savun kanssa en ole käynyt Taidogaan hallilla ikinä ja se tietysti hieman jännitti. Ilmoittautumisen jälkeen käytin Savun kävelyllä ja sitten mentiin halliin. Savu haukahti pari kertaa, mutta kaikkinensa olen hyvin tyytyväinen sen kehitykseen odottelualueella. Tilaa oli kohtuullisesti, mutta sen verran vähän että pari vuotta sitten siinä lämppäily olisi ollut Savulle sula mahdottomuus. Lämppäillessä Savu otti kuitenkin kivasti paikan haltuun ihmisiä bongailemalla.

Rata oli tosi kiva, siellä oli meille sekä vahvoja että haastavia liikkeitä. Tuomarina oli Kirsi Petäjä. Koealue oli vähän kuin eri hallissa vallan, mikä sai Savun hämmentymään. Jänskätti tämä toki itseäkin. Savu oli tosi kivasti mukana ja liki pitäen oma itsensä (vähän väsähtänyt koska kuuma oli hallissakin), mutta kun siirryttiin sille puolen missä koe oli, se vähän lässähti.

Savu oli vähän jännittynyt kun olimme menossa kehään. Lämppäilin sitä vielä ennen kehänauhaa, ja lähtökyltille yhdessä kävely menikin hyvin. Savu tosin vaikutti nukahtavan heti lähtökyltille, sillä se jäi vain katselemaan ympäristöään. Päästiin lopulta yhdenaikaisesti liikkeelle, mutta liikkeestä seiso ja kierrä koiran ympäri ei vahvana liikkeenämme sujunut lainkaan. Savu oli ihan nukuksissa ja lähti vain seuraamaan ympäri mukanani 😅

Kun sitten spontaanisti päätin että uusitaan, Savu vajosi hajujen maailmaan ja nuuskutteli tiensä parin metrin päähän kehänauhan ulkopuolelle haistelemaan harjoittelijatuomarin. Kysyin saataisiinko kuitenkin vielä jatkaa ja saatiin. Ei siitä jatkosta vain mitään tullut. Savu ei tsemppaamisesta huolimatta noussut ihan siihen fiilikseen mihin olisi pitänyt ja parin omatoimisen tempun jälkeen päätin keskeyttää. Kytkin Savun ja lähdin sen kanssa kesken radan voittajina ulos ja tarjoilin sille mukana olleen kissanruuan.

Tällä kertaa näin, ei juuri yllättänyt sillä Savulle on hyvin tärkeää saada ympäristö haltuun ennen suoritusta. Nyt sitä jännitti aivan liikaa, mutta kehitystä on tapahtunut jännityksenkin siedossa: se "vain" haisteli, se ei sännännyt ympäriinsä haukkumaan.

Vaikka tulosta ei saatu, jäi käteen hyvä määrä treeniaihioita, ratapiirros seuraaviin treeneihin ja suunnitteilla on käydä Taidogaan hallilla itsenäisesti treenaamassa. Eikä olisi lainkaan pahitteeksi treenatakin eri paikoissa, kuten talvella tehtiin. Toki kesätreenit sijoittuvat eri kentille, mutta taas syksyllä voisi pitää huolen siitä että käytäisiin ottamassa eri hallit haltuun.

Omassa itsessä huomasin kehitystä sen verran, että minua ei hävettänyt, eikä harmittanut. En ole pettynyt koiraani tai itseeni, me tehtiin se mitä näissä olosuhteissa pystyttiin. Jatkamme harjoituksia ja kiikaroimme uusia kokeita. Ollaanpa kokemusta rikkaampia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)