23 helmikuuta 2023

Talviretkiä ja Hevonkuusen tunnelmia

Taas on viime viikot tarjoilleet ihan kaikenlaista talvikeliä, niin ettei kameransa kanssa perässä pysy. Saati että mitä sitä pukisi pikkuväelle ja kulkeeko se ahkio nyt vaiko eikö. Mutta ulkoilusta ja retkistä niin lähimetsään kuin Hevonkuusen retkeilymetsään on nautittu. 

Helmikuun alussa meillä oli yllä olevassa kuvassa näkyvä Myykin hoidossa. Ihan muuten vaan siis, ei isäntäväkensä missään matkannut. Myy toikin mukavasti terrierimäistä särmää arkeen. Muistin taas miten tarmokkaasti se havittelee ruokaa ja eiköhän terrierinpuolikas jälleen yllättänyt taidoillaan. Myy onnistui hyppimään yöaikaan treenihupparini alas henkarista ja kun taskussa ei enää ollut ruokaa, söi Myy treeninamien makuiset kankaat. Taskussa oli Myyn pään mentävä reikä vetoketjun viereen asti ja taskun etupuoli oli pientä reikää täynnä. Korjausyritys osoittautui työlääksi, enkä todellakaan saanut hupparia enää käyttökuntoiseksi treeneihin. Johan se muutaman euron kirppishuppari olikin useamman vuoden käytössä.

Jostain syystä naisten mallin hupparit ovat aina mallia nakinkuori. Taisi olla vanhakin huppari miesten oikeasti, tai muutoin vain paremman mallinen. Aikani nettikauppoja (ja Toria) selattua, päädyin valitsemaan miesten mallin hupparin. Ei kiristä ja taskut ovat riittävän isot narupallolle ja nameille. Ensi viikolla pääsee testaamaan uutta hupparia ihan treeneihin asti.


Lähimetsäämme on nyt talven aikana harvennettu ja kaadettu. Tämä vaikuttaa nyt hieman lenkkireittien ja ulkoilupaikkojen valintaan, sekä myöhemmin tänä vuonna sienien ja marjojen keräämispaikkoihin. Vaan onneksi on nättiä metsää edelleen jäljellä, kun vain kävelee vähän eri suuntaan. Pikkuväkikin jaksaa ja haluaa kävellä jo paljon enemmän kuin vuosi sitten ja odotan kesäretkiämme innolla.

Retkitaidoissa myös Loimu alkaa olla ihan Savun veroinen ja koko jengin kanssa seikkailu metsissä onkin lataavaa. Yleensä, ei aina, sillä onhan minulla siinä aika paljon vahdittavaa samalla. Pääsääntöisesti kun eteisestä päästään hikoilemasta, sekä koirat että lapset pursuavat riemua maastoon pääastessä.


Yhden lauantai illan kävin viettämässä Hevonkuusessa koirien kanssa. Hevonkuusen laavu on ihan uskomattoman kaunis lyhdyin valaistuna, valokuvaajan unelma. Tosin vielä on kuvissani kehitettävää, mutta ehkä näitä on kiva vertailla vuosien päästä silloiseen taitotasoon. Loimun taidot sen sijaan ovat harpanneet, sillä se pysyi paikallaan jo melko pitkiäkin aikoja.

Ystävänpäivän retkelle haimme pikkusiskoni mukaan. Pikkuväki ehtikin olla hurjan kiukkuisia, kun kuulivat, että olin viettänyt illan Hevonkuusessa ilman heitä. Emme ole käyneet Hevonkuusessa mitenkään ensiluokkaisen paljon, mutta paikka on tehnyt vaikutuksen lapsiin. He viihtyvät siellä erihyvin leikkimässä, laavu on heistäkin hieno ja kuka nyt ei tykkäisi kokkailla nuotiolla.


Ystävänpäiväretki sujuikin sekä leppoisasti että joutuisasti herkutellen ja luonnosta nauttien. Tuolloin saatiin aivan ihanan keväinen ilma, kun taas tätä kirjoittaessa ulkona tuiskuttaa lunta. Luulen että tänä vuonna kokeilen lasten kanssa viettää ihan yönkin Hevonkuusessa. Se on heille tuttu ja turvallinen paikka kokeilla, uskaltavatko ja innostuvatko. Ja jos ei nukuta, niin kyllä Hevonkuusessa mielellään kukkuu läpi yön ja nukkuu sitten seuraavana päivänä 😄

Sääolosuhteet näyttävät siltä, että paksusti pukemista ja talviretkiä saadaan jatkaa vielä tovi. Vaan koiria tämä ei haittaa, ne nauttivat. Oikeastaan me nautimme kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)