26 heinäkuuta 2015

Kaikkien näiden vuosien jälkeenelämä erotti
tapahtumat haavoitti
se teki teistä vahvoja
ainutlaatuisia persoonia


Varoitus kuvatulvasta!

Nopeimmat ovat lukeneet instagramista. Tein löytöjä, vahigossa. Tai ehkä tämä löysi meidät, ei sitä tiedä. Kuuluttelin meille treffiseuraa facebookissa ja aloitukseen läiskästiin mustan koiran kuva, ikä ja pari sen sisältämää rotua. Tuijotin kuvaa häkeltyneenä, kuin Tuikku, mutta aavistuksen sirompi. Toki Tuikku on nartuksi vankka. Samantien yhteyden otto, mistä koira on peräisin ja mitä kaikkea siitä tiedetään. Kaikki täsmäsi, paitsi yksi rotu, josta ei ollut edellinen omistaja kertonut. Mutta ajokoira ei olekaan kovin myyvä rotu.

Dora on siis Tuikun sisko, vieläpä samasta pentueesta. Se on asustellut Pohjanmaalla, mutta päätynyt kodinvaihtajaksi. Dora on vaihtanut kotia toista tai kolmatta kertaa ja asustaa näillä huudeilla. Ihan mahtavaa, sovimme totta kai heti treffejä. Minua kiinnosti huimasti, miltä sisko näyttäisi ja tulevatko koirat toimeen. Tietysti halusin myös varmistaa näkemällä, voisiko koira olla Tuikun sisko. No, nähtyäni koiran, ei epäilystäkään.

Sää ei aivan suosinut ja rapa roiskui ja linssi kastui. Hauskaa kuitenkin oli! Koirilla löytyi välittömästi yhteinen sävel ja ne puuhailivat pääasiassa omiaan. Tuikkukin pysyi kivasti hollilla, eikä hilpassut omille teilleen. Lopulta kaksikko hepuloi ja rallitti oikein kunnolla. Oli kyllä ihan mahtavaa tavata, aivan kopiothan nuo, eleet, liikkeet ja olemus. Heti alkajaisiksi Tuikku hepuloi ja kaatoi Hennan. Meni jonkin aikaa ja Dora veti minulta jalat alta. Tasoissa olemme siis. Varmasti nähdään toistekin ja saatiinpa uutta treeniseuraakin. Kiitos paljon seurasta!

6 kommenttia:

 1. No on kyllä ihan kuin kaksi marjaa! Ihana että löytyi sisko :)

  VastaaPoista
 2. Voin niin kuvitella kui ihana on löytää samasta pentueesta pentu ja lähtä treffaileen! Onko Dorallakin riistaviettiä? Onko luonteessa eroja? Samoilta ne ainaki näyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä ihana löytö! Doralta ei riistaviettiä löydy ja on enemmän ihmisläheinen kuin Tuikku :) Muuten isoja luonne-eroja ei ole, paitsi että Dora oli selvästi alistuvaisempi. Tuikku kun on melko dominoiva narttu.

   Poista
 3. Postaukseen liittymätön kysymys, mutta oisko toi 85mm ostamisen arvonen putki? Mulla on runkona 600D ja kuvaan pääasiassa joko 50mm tai sit 70-300 4-5.6 joka ei oikein sovi mun käyttöön (koska a)huono valovoima ja b) kauheen raskasta kantaa lenkeillä niin pitkää) ja sen vaihtasin tohon kasivitoseen. Sun kuvat on ilmeisesti suurin osa sillä kuvattuja vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella! Itsellä menossa putki vaihtoon, joten 85mm lähtee 175€ sisältäen postikulut ;) jos käytetty kelpaa, linssinsuojus puuttuu, mutta vastavalosuoja löytyy ja moitteettomassa kunnossa muutenkin. Ja blogin melkein kaikki materiaali sen ansiota, laittelepa vaikka facebookissa viestiä! :)

   Poista
  2. Mie laitoin sulle fb viestiä :) Saatto mennä muut-kansioon.

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)