08 heinäkuuta 2015

Kesärambot

Ihan ensimmäisenä omia juttuja, toivottavasti kuvien taso ei ole laskenut hälyyttävästi. Latasin nimittäin Lightroomin ja yritän epätoivoisesti oppia käyttämään sitä. Toistaiseksi valot, sävyt ja terävyydet on räiskitty ääripäihin, jotta erot näkee, ehkä vielä opin... Monta juttua vielä ihan vieraita tuossa. Toiseksi, aion hankkia uuden putken (70-200mm f/2.8 oot niin mua varten), eli kohta (kun muutun vieläkin köyhemmäksi) tulee myyntiin rataraato 85mm. Ja kolmas, kamalin ja surkein uutinen, minäkin, olen inttileski. Mieheke lähti valtion hoiviin maanantaina ja niinpä piskien kanssa muutin ainakin tämän viikon ajaksi maalle. En ole mitään erakkotyyppiä ja koirat eivät korvaa ympärillä olevia ihmisiä, joten. Ensi viikoksi sitten kämpille ja ilo irti siitä, että koirille on aikaa.

Tuikku on ollut oma itsensä. Se nauttii täysin siemauksin maalla olosta, täällä kun voi vain maata ja haistella mönkiäisiä. Eilen pääsi metsälenkille liinan turvin mukaan, kun juoksuteltiin pentuja. Polkupyöräni lähti huoltoon ja kun se sieltä tulee, haen myös springerin, jotta pääsemme pyöräilemään. Viikonloppuna Tuikku pääsee Helvetinjärven kansallispuistoon ja sunnuntaina vielä mätsäriinkin. Siinä riittää sille puuhaa.

Vilkku on ollut oikea viikari alias vilpertti, lähtee myös sunnuntaina mätsäröimään. Se istuu ulkoportailla, kun tulen töistä ja turvallisesti juoksee vastaan vasta kun auto on sammunut. Muuten se onkin tapaturma-alttein koira, mikä meillä on koskaan ollut. Meillä olo aikanaan se on ulostanut kaikenlaisia tavaroita ja meinannut pariin kertaan tukehtua. No, näkihän sen jo hakuhetkellä, kun Vilkku siskonsa kanssa hyppi rappujen tasanteelta vastapäiseen seinään... 

Metsälenkillä  Vilkku löysi linnunraadon ja jopas oli pennuilla lystiä. Minulle se sen sitten luovutti lopulta, mutta kävi niin hassusti, että pieni Myy varasti linnun minulta. Tämän jälkeen Vilkku hyökkäsi tirriäisen kimppuun vei linnun ja söi sen pakomatkallaan. Epäonnistuin yrityksessäni siis. Ja jotta kaikki ruokailuasiat eivät päättyisi tähän, palasi Myy lenkillä äkisti monta sataa metriä taaksepäin ja tuli takaisin päästäisen kanssa, jonka sekin sitten söi. No mutta makuelämyksiä hei!

Tällaista täällä, sitten ei tekstin ystäville jäätävä määrä näitä koiraruutuja!

7 kommenttia:

 1. Voi miekin haavelen lightroomista! Onko se miten hankala käyttää verrattuna Gimppiin? Voisin ladata sen kokeiluversion...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä ainakin oon aivan pallo hukassa tämän kanssa :D Vaikka en sen kummemmin diggaa gimpistäkään, kun en ihan kauheen hyvin osaa sävyjä käyttää sillä.

   Poista
  2. En miekään tykkää gimpistä, silläpä just. Ehkä lataan sen kokeiluversion...:D

   Poista
  3. Mä ostin toissa talvena lightroomin. Vuodenvaihteessa vasta kiinnostuin oppimaan siitä ja nykyään käytänkin suht monipuolisesti, mutta silti on säälittävää miten vähän siitä osaan oikeasti hyödyntää. Mutta kokeilemallahan sitä oppii. Youtubesta laitat vaan mitä haluat löytää ja perse penkkiin. Taidanpas tästä itsekkin kokeilla :)

   Poista
 2. Apua, mitä tuo Myy touhuu tossa yhessä kuvassa, ku käpälät on taivasta kohti ja ilme sellanen, et apua? Ihana :DDDD

  Lightroomia olen itsekin testannut, tosin sen ilmaisversion verran ja totesin, että toistaseksi pysyn photoshopissa ja Picmonkey'ssä.

  VastaaPoista
 3. Aah, lightroom!♥ Mä tuon kokeiluversion aikoinani latasin ja ostin täysversion pois ihan heti. Tykkään ihan liikaa kyseisestä ohjelmasta, et varmasti tule katumaan! Mitä tulee tuohon 70-200mm f/2.8, ei mulla ainakaan kameran nokassa muita heilukkaan kun tuo valkea mohkäle nykyään. :)

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)