26 syyskuuta 2015

Kun oikein tuijotat, voit nähdä kaksoisolentosi

Rento viikonloppu koostuu märistä koirista, sadekuuroista, kirkasvetisestä järvestä ja luolasta, sekä ennen kaikkea hyvästä seurasta. Nappasin Hennan kyytiin, piskisiskokset takapenkille ja starttasimme suuntaan Orivesi. Navigaattorin ja maastokartan turvin pääsimme perille ja jatkoimme matkaa jalan. Kohteenamme oli tällä kertaa Vuorijärven retkeilyreitti. Reitti kiertää Iso-Vuorijärven, sekä poikkeaa pienellä polulla luonnonsuojelualueella, jossa me emme käyneet. Vuorijärvi oli äärimmäisen kaunis, korkeat kalliot, luola, kirkas vesi, ihan mahtavaa.

Tuikku ja Dora saivat olla vapaana taukopaikalla, kun me väsäsimme nuotiota. Ajomatkan jälkeen oli nälkä ja luolassa oleva nuotiopaikka oli niin houkuttelevan lähellä, että taukoilimme heti. Tauko venyi auttamatta kamalan pitkäksi, kun savustimme märkiä nuotiopuita vessapaperilla. Puut savusivat ilman liekkiä ainakin tunnin, ennen kuin varsinaisesti syttyivät. Lopulta saatiin makkarat paistoon, sekä teepannu ja pastakattila porisemaan.Koirat sähläsivät ja riehuivat taukopaikalla, mutta käyttäytyivät kuitenkin nätisti. Kun nuotiolle saapui muita evästäjiä, koirat makailivat nätisti sivulla, joskin tervetulohaukuilta ei vältytty. Lopulta, hiukan aikataulusta myöhässä pakkasimme tavarat nuotiolta ja lähdimme eteenpäin.

Vuorijärven reitti on paikoin melko vaikeakulkuistakin, etenkin liukkaan kalliot teilasivat meidät useaan otteeseen. Jalkojen alta luisuva sammal aiheutti hankaluuksia myös vauhdikkaille nelijalkaisille. Paikoin polku meni aivan kiinni järvessä ja tuntui että siitä horjahtaa ja putoaa, tai että maa-aines sortuu.Maisemat olivat todella kauniita ja sää suosi. Loppumatkasta alkoi tihkuttaa vettä, kun oikaisimme metsäautotielle ja jatkoimme sitä pitkin autoille. Oli ihan tosi kiva matka ja kaunis reitti, ehdottomasti suosittelemme ja menemme toistekin! Vuorijärven retkeilyreitti sopii päiväretkeksi ollessaan n. 5km pitkä, joskin hankalamaastoinen. Koirat nauttivat ja tulivat hyvin toimeen, eikä hulvattomalta sekoilulta vältytty. Nuo on niin selkeät siskot ♥

Takaisin ajaessa takapenkillä oli hiljaista ja nyt Tuikku vaikuttaa kynnysmatolta. Sain viestin, että Dorakin on raato, tavoitteeseen päästy. Väsynyt koira on onnellinen koira.

3 kommenttia:

 1. Kylläpäs siskokset on samannäköisiä :-) Teillä näyttää olleen kiva reissu! Vielä tarkenee uidakin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko pitää liivit päällä että erotettiin kumman koira :D Ja oli kyllä hauskaa, Tuikku on kyllä sen verran pöljä että ui vaikka paleltumiseen asti ;)

   Poista
 2. Hitsit mä en tiennyt, että tässä ihan meitin huudeilla on tollanen paikka o.O Paikallistietämys on kyllä huipussaan :D

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)