24 syyskuuta 2015

On niin helppoo olla huoleton
Tuikun tiistaitreenit menivät oikein mukavasti. Harjoiteltiin rallytreeneissä paljon uutta, mikä oli innostavaa ja ennen kaikkea mielenkiintoista!


Putki sujui alkuihmettelyn jälkeen tosi hyvin pitkänä, lyhyenä, mutkana ja suorana. Tuikku tykkäsi hurjasti ja ryntäili sinne välillä vähän itsekseenkin... No, eipä ole intoa ollut tuolla liikaa aikoihin joten anti mennä! Putkesta tuli äkkiä ihan suosikki juttu ja koiralla oli hyvä draivi päällä.

Putkesta jatkoimme hyppyyn, kesken seuruun piti siis hypätä 50cm este ja palata hyvin pian seuraamislinjaan. Vähän vaati harjoittelua, kun Tuikku seurasi niin tiiviisti ja innokkaasti, että kolisteli päin esteen reunoja... Käsiavulla ja napakalla käskyllä ohjautui hyvin hypylle, hyppäsi suorassa ja himmasi heti ja takaisin seuraamaan. Kun yksi hyppy sujui, ketjutettiin kokeiluna kolmen hypyn sarja ja kokeiltiin sitä myös ulko ja sisäkurvista. Ei moitittavaa näin ensikertalaiseksi!

Täyskäännöksiä otettiin loppuun, 360 molempiin suuntiin, saksalainen ja 180 molempiin suuntiin. Näistä saimme kehuja, sillä vaikka Tuikku toisinaan irtoaa, se suorittaa kääntyilyt tasaisen varmasti ja käyttää takapäätään huomattavan hyvin. Ja onhan näitä harjoiteltukin, huolissani olisin, jos tulos ei vieläkään näkyisi.

Tänään pidettiin omatoimikaikentavansäätö -treenit, jotka menivät kyllä yllättävän hyvin. Videomatskua vähän sähellyksestä, sen siitä saa kun liikaa ahmii, vaikka nyt muistin tauottaa. Ilman peilejä en pysty olemaan tuijottamatta Tuikkua ja meninhän silloin kokemattomana opettamaan sen tuijottamaan silmiini. No jaa, enköhän pääse tuostakin paheesta.Vilkun eilisessä tokovalkussa tulikin taas paljon uutta ja hyviä huomioita. Perusasennossa pystyn hallihäiriössä laskemaan kolmeen, mikäli muut eivät kehu koiraansa sillä välin. Viisi on maksimi, sen ajan koira keskittyy. Usein neljän kohdalla Vilkun keskittyminen alkoi herpaantua, varsinkin jos muita koiria palkattiin, kiinnosti se tätäkin. Tein kuitenkin ihan onnistunutta häiriötä lelulla perusasentoon, tosin se kävi niin helposti ihan siksikin, että meillä on vähän leikkipulmia ja koira ei toistaiseksi ole leluista mitenkään liekeissä, ainakaan automaattisesti.

Seuruupätkiä otimme myös, ympyrää menimme ja siitä onnistui napata tiivistä seuruuta ja kontaktia hyvin. Vilkun usko homman kannattavuuteen pysyy, kun sen palkkaa joka askeleella. Näin sen kontakti pysyy ja se seuraa melko tiiviisti, mutta vielähän tuommoinen juniori irtoaa haaveilemaan milloin mitäkin.

Hyppyyn löytyy jo kunnon kaari ja vauhti, ensimmäistä kertaa Vilkku pystyi myös odottamaan esteen toisella puolen, jes! Hypyssä käytin myöskin pelkkää lelupalkkaa ja koin onnistuvani siinä, itseasiassa taisimme tehdä läpimurron. Vilkku työskenteli minulla hallin nurkassa vapaana, otti luvalla etäisyyttä mutta oli koko ajan hallinassa. Oli itse läsnä ja heittäydyin, onnistuneesti ja niinpä pentukin riehui.

Liikkeestä maahan ei tunnin lopussa enää sujunutkaan ja niinpä jatkamme tästä kotioloissa.

Kokonaisuudessaan hyvät treenit, nyt keskitytään kontaktiin ja lelun arvon nostamiseen.

4 kommenttia:

 1. Mie niin ootan et työ kisaatte Tuikun kaa! Ihan tosi hyvän näköstä tuo teidän meno ja varsinkin nuo oikealle käännökset, oon tosi kade tuosta kontaktista.

  Ja yhdyn leikitysriemuun, meillä oli myös Tildan kanssa tänään superhyvä leikkihetki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon meidän starttaavan vielä tänä vuonna alo luokassa ;) Saas nähdä :D

   Poista
  2. Kyllä työ starttaatte, jyväskylässä on taas viikonlopussa kahdet kisat, vink ;)

   Poista
 2. Ei kannata vielä suuremmin huolestua, jos Vilkku ei ole kauhean kiinnostunut leluista, leluinnostus syttyy usein vähän myöhemmällä iällä :) Aidan alkoi leikkiä ulkona ja vieraissa paikoissa vasta vuoden iässä, 1,5-vuotiaana se alkoi osoittaa pallohulluuden merkkejä ja nykyään sen tarvitsee vain nähdä jotain leluun viittaavaa niin se sekoaaaaa... Hallinnan puutetta, mutta oon ollu vähän laiska :P

  Kattelin noita videoita niin tosi kivalta näyttää molempien koirien meno! Muista vaan seuraamisessa ensin antaa käsky, ja lähteä vasta sitten liikkeelle, niin koira pääsee heti mukaan liikkeeseen.

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)