01 heinäkuuta 2018

Hengailut Kintulammilla ja hellepäivä Akaassa


Kuva © Hanna Worne

Hui hei, heinäkuussa mennäään jo. Viime viikko olikin suorastaan kiireinen, myös koiran osalta!

Keskiviikkona kävimme päiväretkellä, vähän suunniteltua lyhyemmällä, mutta kuitenkin. Tavanomaisesta poiketen, teimme tällä erää Hannan kanssa vain hengausretken. Erittäin rennon ja rauhallisen sellaisen. Ihanaa vaihtelua, ei taatusti koiriakaan haitannut viime kesän kaatosade maratonin jälkeen. Kintulammin retkeilyalue oli ihan uusi tuttavuus, eikä paikka kovin vanha olekaan. Ihan nätti paikka, vaikka niin lähellä kaupunkia onkin. Helpolla sijainnilla lienee osuutta täpötäyteen parkkipaikkaan. 

Halusimme välttää ruuhkan ja muut ihmiset, joten kipittelimme lähimmälle laavulle syömään. Savu oli kovin kiinnostunut rannan kuplista, laineista ja vesikirpuista, mutta kyllä linnut veivät voiton. Alun vinkuiitailun jälkeen Savu rauhoittui makaamaan ja vähän torkkuikin. Hälytyshaukku napsahti päälle, kun kaksi retkeilijää ilmaantui leiriimme. Nopsasti kuitenkin hiljenivät ja rauhoittuivat, vaan eipä jääty huomaamatta. Neljä koiraa jonkin verran kuitenkin ääntelee, kun on tarvetta.

Kuvat ovat Hannan käsiala, kerrankin kiva kaverikuvakin! Itse kannoin mukana vain goprota, sillä reppumatkustajani vuoksi järkkärillä kuvailu olisi ollut hiukan haasteellista. Sää miltei suosi, hellettä ja UV-varoitusta piti olla, mutta saimmekin pienen sadekuuron. Ei siis kelin suhteen poikkeusta tälläkään kertaa, Hannan seurassa sataa vettä - aina.  Hiukan ehdimme ennen lähtöä suunnitelmaakin tehdä, jokin ihan oikea rämpimispäiväretki ja yksi telttailureissu. Onneksi on vielä kesää jäljellä.Kuva © Hanna Worne
Savun synttäripäivänä sää helli, kaikkia muita paitsi koiria. Lämpömittari näytti +27C kun ajelimme Akaaseen Elinalle kylään. Lähdettiin samantien ajelemaan ihan landelle, jotta koirat saivat olla irti. Kuuma sää ei juuri menoa hidastanut, ehkä vähän tehokkaammin trio löysi kaikki kuraojat. Nyt Savu ja Kujekin leikkivät sopuisasti. Aiemmin koirat näkivät toisiaan Kainuun reissussa, siitä tulossa postaus myöhemmin.

Viitisen kilometriä jaksoimme kävellä, juomavettä olisi saanut olla enemmän mukana. Aurinkorasvatkin unohdimme, ihme kyllä nahka ei palanut. Lenkki päätettiin soramontulle lammikon ääreen. Elli kultsu uikin lähes koko ajan ja kyllä Savukin kahlaamassa kävi. Saimme vähän autoilijoilta pitkiä katseita; keskellä korpea pari naista, vauva, kolme koiraa. Missä muuallakaan sitä hienoa kesäpäivää viettäisi?

Lenkin ja uinnin jälkeen sisätiloissa lojuikin lähinnä koiranraatoja, niin väsyneitä olivat. Jopa pieni reipas Kuje! Kiva päiväreissu jälleen ja pian onkin nähtävä uudelleen. Savun hihna nimittäin katosi metsäautotiellä, putosi vaunujen korista. Onneksi oli löytynyt. Saapa nähdä mitä heinäkuu tuo tullessaan, jos sää suosii, yövymme useammankin yön teltassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)