13 toukokuuta 2021

Onnistunut ratatreeni ja helteinen rallytokokoe Ikaalisissa

© Mira Kaipainen

Viime lauantaina kävimme Haaviston kentällä tekemässä rallytokon ratatreenin Miran ja Rudin kanssa.  Suunnittelin radan itse ja radalta löytyivät mm. edestakaisin pujottelu, hyppy ja ohjaajan ympäri kiertäminen. Pari voi/mes kylttiäkin laitettiin, mutta Savun kanssa sovelsin niihin vähän omiani. Tein ratatreenin varsin kokeenomaisesti; lämmittelin Savun nopeasti ja sitten mentiin radalle, jossa Mira seisoi tuomarina.

Ensimmäinen rata meni aivan superhyvin, valehtelematta meidän paras suoritus ikinä. Savu teki tehtävät todella tarkasti ja hyvässä vireessä. Yksi kämmi kävi, kun lähetin Savun hypylle vähän liian läheltä ja koira katseli juuri frisbeen heittelijää. Savu kyllä hyppäsi, mutta rima tippui 😅 uusittiin hyppy ja ei siinä sen ihmeempiä. Houkutuksessa olevat pehmolelut eivät olleet temppu eikä mikään.

Toinenkin rata meni hyvin, palkkasin useammin kesken liikkeiden ja pelailin varman päälle. Treeneistä jäi tosi hyvä fiilis, monta onnistumista ja hyvä mieli. Suuret kiitokset seurasta, vinkeistä ja kuvista Miralle. 

© Mira Kaipainen

© Mira Kaipainen

© Mira Kaipainen

Alkuviikosta kävimme Tamskin hallilla tekemässä hyvän mielen treenit Tiinan ja Bättiksen kanssa. Savu odotteli tosi hienosti ja hiljaa, vaikka ei olla käyty Tamskilla pitkään aikaan. Harjoittelimme tokon kaukoja (nämä on vähän levinneet) ja liikkeestä maahan menoa, joka sekin on vähän lässähtänyt. Puolet treeniajasta leikittiin kontaktipelejä ja reviteltiin eteenlähetyksillä. Suht pienesti treenattiin, jotta Savulla riittäisi paukkuja torstaina pidettävään kokeeseen.

Ja niin koitti torstai, helteinen koepäivä, jolloin suuntasimme Ikaalisten seudun kennelkerhon järjestämään rallytokokokeeseen. Olin alunperin kokeen suhteen luottavaisin mielin, sillä olimme käyneet Koiralan kentällä kerran aiemmin ja kisatreenit menivät erinomaisesti. Koepaikalla oli kuitenkin todella kuuma, eikä juurikaan varjoja. Jaloissani olevat Skinnersin sukkakengät tuntuivat siltä että sulavat hiekassa, joten ei ihme, ettei Savukaan ollut parhaimmillaan. Juuri ennen vuoroamme löysin myös Savun naamasta punkin. No, pärjäsin ällötyksen kanssa ja poistin sen suorituksemme jälkeen.

Rata oli tosi kiva ja monet liikkeet meille aivan varmoja, mutta tällä kertaa helle oli liikaa. Koko rata meni aika tahmeasti, vaikka loppuun asti sen teimme. Kehuin Savua pitkin suoritusta ja se vastasi sosiaaliseen palkkaan tosi kivasti. Muutamiin liikkeisiin olen erittäin tyytyväinen, vaikka noin muuten suoritus ei ollut yhtään meidän tavallista tasoa. Toisaalta kiva, ettei saatu tulosta, sillä muutoin ensi viikon koe suoritettaisiin voittajaluokassa. Voittajan liikkeitä emme ole hirveästi harjoitelleet, joten on turvallisempaa kilpailla Ylökkin järjestämä koe avoimessa luokassa. Jospa sieltä vihdoin tulos!


Tämän päivän koe toi täydennyksen aiempaan hylky, 0, hylky, 0 listaan olemalla kolmas nolla. No kaikenlaista tässä on ollut ja sentään tuolla seassa ne kaksi tulostakin. Kesällä on onneksi paremmat resurssit treenata ahkerammin myös porukassa, joten varmasti saadaan Savun kanssa koesuorituskin varmaksi. Nyt oli kuitenkin puolen vuoden koetauko.

Tuomarina Maria Riski
0/55p 4:14:93

Eteen istu, oikealta sivulle, istu -3p uusittiin heti ensimmäinen liike, kun Savu oli ihan omissa maailmoissaan aluksi.
Houkutus -3p kontrollin puute ja -10 tvä, tämä meni aivan pieleen, Savu ei ole ikinä häiriintynyt pehmolelusta, mutta nyt pehmotiikeri veti puoleensa. Savu haisteli pehmoa hyvän tovin ja minä ehdin siinä astella joka suuntaan keräämään virhepisteitä. Jatkettiin matkaa suoraan kun Savu oli jälleen valmiudessa. Jälkikäteen selvisi, että pehmolelut olivat viettäneet aikaa pentulaatikossa. Täytyy sanoa, että haistelu ei ihmetytä enää lainkaan 😅
Pyörähdys -1p puutteellinen yhteistyö, -3p ov ja -3p tvä, meidän yksi vakkariliikkeistä ei tänään sujunut. Askelsin vähän oudosti kun Savu lähtikin kyllä pyörähtämään, mutta kokonaisuudessaan liike meni tosi kömpelösti. En aivan tiedä mikä meni vikaan, mutta ansaittiin aika paljon miinusta.
Istu, täyskäännös oikeaan -1p as, -3p tvä ja -3p puutteellinen yhteistyö tämä oli kyllä yksi tahmeimpia liikkeitä, Savu ei pystynyt keskittymään.
Spiraali vasemmalle -10p tvä Savu meinasi tässä kohtaa lähteä tuomarin luo, mutta tuli kutsulla takaisin. En uusinut tehtävää, koska se meni alkumokan jälkeen tosi hienosti.

-3p yleisvaikutelmasta, Savu alkoi haukahdella koska kuuma ja liian vaikeaa. Harkitsin keskeytystä, mutta päädyin vain tsemppaamaan koiraa ja mokailemaan kylteillä itse.

Tuomarin kommentti: Vähennykset ääntelystä. Osaava koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)