31 toukokuuta 2021

Ikaalisten tokokoe ja toukokuun treenikoosteYli puolen vuoden tokokoetauon jälkeen kävimme eilen Ikaalisten seudun kennelkerhon järjestämässä kokeessa. Jännitti taas melkoisesti ja oli inasen liian kuumakin - ei onneksi niin kuuma, etteikö olisi voitu osallistua. Oltiin luokkamme viimeisiä, joten ehdin parin tunnin aikana lämppäillä Savua useamman kerran, sekä tietysti panikoida rauhassa.

Meidän vuoron tullessa kohdalle, jouduin hetken odottelemaan että Savu olisi taas kuulolla. Kiirehdin odottelualueelle ja omasta mokastani törmättiin ihmisiin ja koiriin vähän liian reippaaasti. Ei toki osuttu kehenkään, vaan aiheutin Savulle henkisen törmäyksen. Päästiin kuitenkin kentälle ja suoritus lähti käyntiin. Radalla oli yllättävän hyvä fiilis, mitään aivan yllättäviä virheitä ei tullut; jos treeneissä olosuhteet on liikaa, Savu alkaa helposti haistella tai haukahdella. Melkein kaikissa liikkeissä annoin tuplakäskyt, sillä Savu ei aina kriittisellä hetkellä ollutkaan aivan kuulolla. Pisteillä ei juhlita, mutta on tästä silti kiva jatkaa.

Tuomarina Ilkka Sten

Pisteet 118p

Paikalla makaaminen ryhmässä 1 min 0

Tämä oli kyllä karvas pettymys! Paikkis on meidän suurimpia vahvuuksia, Savu ei ennakoinut ja meni ekalla käskyllä makaamaan ja kaikki oli ihan niin kuin pitikin. Kun paikkis alkoi Savun naamalla pyöri jokin pörriäinen, mikä sai koiran ajatuksen hieman katkeamaan. Kun sitten viereinen koira singahti pois rivistä aloin epäröidä osaamistamme ja niinpä Savukin nousi pystyyn. Palasin heti Savun luo ja kytkin sen hihnaan. Ei ole sen tapaista lähteä rivistä, joten ei myöskään ole kokemusta siitä, minne se suuntaisi. Treeneissä on kyllä näitä "rivistä karkaamis" häiriöitä tehty, mutta eilinen tilanne kokonaisuuksineen oli meille liikaa.


Seuraaminen 8

Aivan riman alitus, pystytään huimasti parempaankin. Savu haukahti kerran tuomarin kohdalla ja muutenkin tuntui että törmäillään. Annoin myös vahingossa käännöksessä rallytokon käskyn, pitäisi muistaa olla vain hiljaa 😅


Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8

Toinen bravuurimme meni ihan penkin alle. Savu iski nenän maahan juuri ennen kuin liikkuri ohjeisti meitä, joten tuplakäskyllä maahan. En tiedä, olisinko voinut kävellä pari ylimääräistä askelta ja käskyttää kontaktiin palanneen koiran vasta sitten. No viis pistekikkailuista, treenataan tietty haisteluhäiriöt kuntoon.


Luoksetulo 10

Aivan meidän näköinen luoksari. Ensimmäisellä käskyllä leppoisasti lönkytellen luo ja sievästi perusasentoon. 


Noutoesineen pitäminen 0

Tämän jätimme suunnitellusti tekemättä.


Kauko-ohjaus 8

Nenä vei koiraa rankasti. Istumiseen taidettiin vaatia kolme käskyä, kun ensimmäiset kaksi menivät ihan oikeasti ohi. Otin meille kyllä röyhkeästi omaa aikaa kaukoissa, enkä seurannut liikkurin ohjeistusta. Savu ei kuitenkaan pienestä odottelustani huolimatta ehtinyt ottaa kontaktia, joten triplailtiin käskyjä vähän. 


Estehyppy 8

Liike alkoi samasta kohtaa kuin kaukot. Nyt nenä pysyi kurissa mutta Savu kääntyi katselemaan yleisön tapahtumia. Hitsi kun oisin vaan odottanut pari sekuntia ja kutsunut Savun vasta sitten, nyt kuitenkin tuplakäskyllä. 


Kokonaisvaikutus 8


Onpahan taas mitä tietää ottaa huomioon ja treenata lisää. Tämän hetkisillä taidoilla mennään vielä perjantain iltakokeeseen ja sitten reilu aikalisä koetouhuihin. Ainakin noutokapulan pito on tehtävä kesän aikana kuntoon, ennen kuin kehtaa kokeisiin uudestaan mennä.


Toukokuun treenikooste

Toukokuun omatoimitreenit olivat hieman aiempaa pienimuotoisempia. Toukokuussa meillä oli tokon koulutuspäivä, yhdet rallytokon kisatreenit, sekä kaksi rallytokokoetta. Kävimme myös kerran Tamskin hallilla. Toukokuun viimeiselle päivälle osui myös tokokoe ja toinen koe on heti kesäkuun ensimmäisenä perjantaina. Omat treenit ovat siis olleet pääasiassa asennetreeniä.

Muistilista

Rallytoko rintamalla siirrymme harjoittelemaan voittajan liikkeitä perusteellisemmin. Hioimme toukokuussa eteen tulemista ja saman aikaisia liikkeelle lähtöjä. Houkutuksessa pehmolelut eivät olleet treenatessa ongelma, mutta kokeessa pennuille tuoksuvat pehmot veivät Savun mennessään. Jatkossa otetaan houkutustreeniin myös erilaisia hajumaailmoja. Rallytokon jatkosuunnitelmana on tehdä useammin ratatreenejä ja lisätä näin koepäivän sujuvuutta. Oikean puolen seuraaminen vaatii siinä määrin työstämistä, etten usko meidän korkkaavan voittajaa ennen syksyä.

Tokon suhteen on uusia ajatuksia ja opetellaan uudestaan kaukot ja luoksari. Tehdään lisää varmuutta häiriöihin, etenkin hajuihin ja vieraisiin ihmisiin. Muiden liikkeiden ylläpitoa ja säännöllisempiä kisatreenejä,

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)