24 toukokuuta 2021

RTK2

Eilinen koepäivä ei alkanut hohtoisesti ja vielä koepaikallakin fiilis oli kertakaikkisen maassa. Savun kanssa ohiteltiin koirakoita kuitenkin onnistuneesti ja lopulta Savu käveli rennosti hipihiljaa koko parkkiksen läpi kaikkien ohi, joten mieliala nousi itselläni tuosta vain. Onnistuminen Savun mielentilan kanssa hälyisässä ympäristössä oli sellainen erävoitto, että koestressi vierähti sydämeltä sen siliän tien. Paineita toki oli; kyseessä oli jo aika mones avoimen koe, josta metsästimme viimeistä hyväksyttyä tulosta. Liikkeet ovat olleet teknisesti hallussa jo pitkän aikaa, mutta jännitys, koetilanne ja ihmiset (tuomari ja sihteeri) radalla ovat meille välillä vaikeita.

Rata oli kiva ja suoriuduimme siitä melko hyvin. Oma fiilis radalla oli vähän epävarma, sillä Savua joutui hieman kalastelemaan: nenä vei koiraa, tuomari kiinnosti ja tavallisesti skarppi koira oli askeleen jäljessä. Räpiköintimme riitti kuitenkin tulokseen vieläpä meille hyvillä pisteillä ja ulkopuolisen silmiin tekemisemme näytti kuulemma kivalta. Kokeissa kyllä jännittää sen verran, etten usko ihan hetkeen tuntevani oloa mukavaksi radalla. Tuomarina Maria Riski
92p 2:35:66 RTK2

Istu, käännös oikeaan, istu -1p tvä hitusen oli tahmeaa, ei oltu ihan yhdenaikaisia eikä Savu ollut aivan kuulollakaan kun tuuli toi jotain herkullisia tuoksuja.
360 vasempaan -3p uusittiin koska Savu oli kuin nukahtamaisillaan. Tämän jälkeen kasasi itsensä hienosti ja tehtiin tosi kivaa settiä loppuun.
Eteen istu, vasemmalta perusasentoon -1p vino, -1p tvä Omat kädet vähän heilui ja Savu ei ollut aivan varma pitikö kiertää ohjaaja vai istua eteen. Savu istui ihan vinoon ja ehti tassutella niin että oli varma kympin virheestä. En uusinut, koska eteentulo on ainoa epävarma liikkeemme ja säädöstä huolimatta Savun asenne oli hyvä.
Istu, seiso, kierrä koiran ympäri -1p tvä Luulisin että Savun "pomppu puolikas askel seiso" -tyyli ei nyt vakuuttanut tuomaria. Ja vaatii toki omastakin mielestä hiukan täsmällisempää hiontaa tämä liike.
Istu, täyskäännös vasempaan, istu -1p kyl Menin aivan liian lähelle kylttiä, ei ollut toivoakaan etteikö Savu kääntyessään osuisi siihen. Noin muuten tosi kiva käännös vaikka nenä meinasi viedä.

Tuomarin kommentti: Hieno rata!

Suorituksella oli kyllä huima ero reilu viikon takaiseen hellepäivän kokeeseen. Meidän tapauksessa kuuma sää vaikuttaa siis enemmän kuin voisi kuvitellakaan. Kaikkinensa koepäivästä jäi lopulta hyvä mieli, muutamista vähennyksistä huolimatta me onnistuttiin monessa asiassa hyvin. Savu ei esimerkiksi äännellyt suorituksen aikana, vaikka aikoi. Eikä myöskään karannut, vaikka tuomarin ohittaminen tervehtimättä olikin sille vaikeaa.


Tästä eteenpäin?

Nyt edessä on pieni koetauko, sillä en aivan muista voittajaluokan kylttisuoritusohjeita. Oikean puolen seuraamisemme ei myöskään ole vielä koevalmis ja ehdottomasti ratatreenejä tulee tehdä useammin kuin kerran kuukaudessa. Kesä tulee rallytokon osalta olemaan ratatreeniteemaista, jotta syksyllä oltaisiin valmiit korkkaamaan voittaja. Treeniseura kelpaa aina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)