29 huhtikuuta 2022

Keväisiä kuvia ja kuulumisia


Huhtikuu tuntuu menneen ohi kovin nopeasti, näitäkin kuulumisia piti kirjoitella jo aika päiviä sitten. Tässä nyt kuitenkin kootusti kuvia huhtikuulta. Toisina päivinä oli keväistä ja lämmintä, toisena päivänä saatiin taas lunta. Nyt kotipiha alkaa taittua kevääseen ja maata näkyy vihdoin. Vielä tovi saadaan odottaa pihan sulamista ja sen jälkeistä kuivumista, ennen kuin päästää siihen treenaamaan.

Loimu on kasvanut hurjan nopeasti ja täyttää ihan pian puolivuotta. Mättöpostaus Rakettiketusta tulossa siis. Savu alkoi taas heti ensimmäisinä lämpiminä päivinä läähätellä siihen malliin, että pääsee jälleen turkistaan. Kastraation jälkeen Savun turkki ei ole vaihtunut normaalisti, vaan on ökypaksu läpi vuoden ja helposti huopaantuva. Olen siis jo useampana kesänä trimmannut Savun aivan nakuksi ja sama on edessä nyt. Vielä parin postauksen kuvissa koira näkynee täydessä turkissaan.

© Riika Kivirinta
© Riika Kivirinta

Savu pääsi taasen talven aikana pulskistumaan vähäisen liikunnan johdosta. Harmillisen kauan menee aina tajuta, että karvan alla koira onkin vähän muuta kuin normaalipainoinen. Nyt liikuntaa on lisätty ja vaihdoin Savun takaisin pelkälle liharuualle, joten eiköhän tämä tästä. Summasummarum, Savu on ollut tosi vaikea pitää normaalipainoisena nappulalla versus että syöttäisi sille hiukan niukkarasvaisempaa lihaa. En siis lähde taaskaan etsimään meille mitään dieettinappulaa, vaan Savun aterioita valvotaan hiukan tarkemmin. Tällä hetkellä Savu syö broilerin jauhelihaa ja treeninameina pääasiassa keitettyä possunsydäntä. 

Loimun treeninamit ovat samat, mutta kasvavana pentuna se syö rasvaisempaa jauhelihaa ja saa myös nappulaa. Toivon ettei koskaan tule mitään syytä steriloida Loimua. Savun kastraatiosta en ole kokenut olevan koiralle itselleen juuri mitään hyötyä: paino vain nousee helposti ja turkki ei enää toimi kuten pitäisi. Tää on vähän kuin meidän joka keväinen marina 😂


Kalenteriin on napsahdellut koiramaisia menoja, joita en oikein malttaisi edes odotella. Toukokuussa matkaamme Kuopioon ILOMME tiimiläisten miittiin. Aioin aluksi tehdä visiitin päiväreissuna, mutta monen tunnin ajo suuntaansa ja päivän ohjelma ynnättynä seuraavan yön olemattomaan lepoon saivat minut kääntymään hotellin puoleen. Ja niinpä Loimukin pääsee elämänsä ensimmäistä kertaa hotellilomalle. Odotan jo tosi innolla muiden tiimiläisten tapaamista, sekä toki sitä kaikkea ohjelmaa mitä tuolloin on luvassa. Miittiä seuraavana päivänä on tarkoitus treffata Savun kasvattaja ja kenties muita Kuopion kavereita 😊

Toukokuu menee treenien osalta rallytokopainotteisesti, sillä ilmoitin Savun rallytokokokeisiin. Kisasimme viimeksi marraskuussa jolloin korkkasimme voittajan. Suorituksemme kaatui tuolloin ihmisten luo karkaamiseen ja haukkumiseen. Nyt uskon sen ongelman olevan ohitettu ja kenties saadaan suoritettua rata loppuun.

Tokon kuukausivalkku päättyi, mutta jatkamme Savun kanssa viikottaiseen tokovalkkuun. Samoin Loimu jatkaa tokoeskarista tokoykköselle. Eli vaikka omatoimipainotukset olisi muualla, niin tokoillaan kuitenkin säännöllisesti.

Kesäkuulle onkin luvassa kauan odotettu tokoleiri. Viime vuoden tokoleiri tunnelmia voit lukea postauksesta otsikolla Tokoleiri Jämijärvellä 8/2022
Valitsin tälläkin kertaa olla koirieni kanssa teltassa, joten toivokaamme lämpimiä kelejä... Loimun kanssa on tarkoitus harjoitella telttailua kotipihassa ennen leiriä, jotta selvitään sitten pari yötä reissun päällä telttaillen. Toivon, ettei se ollut fiasko säästövalinta, valita teltta mökkiviikonlopun sijaan 😅

Tokoleiri osuikin päällekkäin issikkaerkkarin kanssa, mikä toki hieman harmitti. Toko vetää kuitenkin näyttelyitä enemmän puoleensa ja Loimu onneksi ehtii näyttelyihin myöhemminkin.  Leiriä seuraavana viikonloppuna onkin sovittuna issikkamenoja. Pääsen siis sittenkin tutustumaan muihin rodun harrastajiin, mitä jo kovasti ootan.


Lapsi- ja koiralähtöinen arkeni rullaa kaikkinensa oikein mukavasti, vaikka jatkuva lumisade keskellä kevätpäivää meinasikin vähän hermoa kiristää. Nyt oon kuitenkin aivan valmis kurakeleihin ja kesäiseen aurinkoon. Pääsee taas rannalle, pyöräilemään ja juoksulenkeille, sekä tietty retkeilemään ilman että sormet ja varpaat jäätyy.

2 kommenttia:

 1. Onpa kauniita koiria ja mukavalta kuulostavia suunnitelmia. Teltassa yöpymiseen kannattaa kyllä tosiaan totuttaa koira ennen 'festarifiiliksiin' heittäytymistä. Kyllähän hyväturkkiset koirat viileyden kestävät, mutta telttakankaan rapinoissa nukkuminen voi oudoksuttaa. Me ei olla vielä saatu huskya laavukatoksenkaan alle, vaikka kuinka on retkeilyä harjoiteltu. Autiotuvassa nukkuu kyllä, mutta laavu tuntuu olevan liikaa. Kesäkuussa pitäisi kestää telttayöt, kun patikoimaan lähdetään. Saas nähdä miten käy. Mukavaa kesän odotusta koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Loimun kanssa täytyy tosiaan telttailla ennen leiriä. En usko että sitä teltta jännittää, mutta Rakettiketun on noin muuten vaikea pysyä rauhassa paikallaan. Teltta taas ei hirveästi riehumista kestä ilman että hyttysverkko repeää, joten täytyy kotipihasta aloittaa :D
   Hyviä retkiharjoituksia ja kesän odotusta teillekin :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)