03 huhtikuuta 2022

Maarit Hellmanin tokokoulutus

Pinna ja Savu

Maarit Hellmanin tokokoulutus 5/2021 

Lauantaina kävin molempien koirien kanssa Canisportilla Maarit Hellmanin tokokoulutuksessa. Samaisella kouluttajalla kävin viimeksi noin vuosi takaperin ja jos jotain positiivista, niin silloiset haasteemme eivät vaivaa enää. Uusia pulmia onkin pitkä liuta 😅 

Meidän vuoro oli aamupäivän ryhmän viimeinen ja ensimmäiseksi hain halliin Loimun. Loimu aiheuttikin vähän sydämen tykytyksiä sinkoamalla auton perästä parkkikselle juoksemaan. Onneksi Loimu tiesi missä ollaan ja pinkoi vain hallin ovelle, josta tuli kutsumalla luokseni. Loimu ei vielä malta pysyä auton takakontissa ja sähköisesti aukeava takaluukku ei ole ihanteellisin yhdistelmä. Takana on kyllä vaijeri johon olen kytkenyt Loimun valjaista, mutta odotteluaikana Rakettikettu oli sen verran pyörinyt että klipsu oli aiemmun. Pitänee hankkia hieman jämäkämpi lukko, ettei odottelun harjoitteluvaiheessa satu mitään vahinkoa.

Pienen kävelylenkin jälkeen päästiin halliin sisälle ja Loimulla oli pienoisia vaikeuksia pysyä nahoissaan. Lopulta se rauhoittui häkkiin jonne palkkasin sitä tonnikalapateemössöllä. Otettiin meidän treenivuorollekin häkki mukaan kentälle, mutta enhän minä jännittäjä sitä osannut hyödyntää. Niinpä minun jutellessa kouluttajan kanssa Loimu härväsi ja kieri ympäriinsä odotellessaan. Onneksi sillä vaikutti olevan hauskaa 😆 Eduksemme ei yleisön edessä oltu, mutta saatiin hyviä työkaluja kotiin olkkaritreeneihin. Maarit neuvoikin useammalle, että ensin tehdään helpossa ympäristössä tokosta pennulle kiva juttu ja vasta sitten mennään häiriöihin. 

Perusasentoa olen tehnyt Loimun kanssa vain niukasti, mutta se otetaan nyt tehokuurille. Namilla ohjattuna Loimu tekee kivan tiukan kiepin ja istahtaa viereen. Noin muuten sen istumisryhdissä on hiukan kehitettävää, sillä Loimu nojautuu helposti ihan takakenoon pyllylleen. Täytyy huolehtia, ettei siitä asennosta vahvisteta perusasentoa.

Seuraamista aloitamme Maaritilta saaduilla vinkeillä. Loimu on aika ryhdikäs kävelijä (silloin kun kävelee) luonnostaan, joten yritän saada sen seuraamiseenkin.

Noutoon saimme myös ohjeita ja sitä kokeiltiin hallillakin. Loimun noutoleikit vain menivät pääasiassa kierimiseen koska ne pahuksen valjaat ja lopulta uutta lelua noutaessa Loimu lähti vain juoksemaan ympyrää. Mielellään se kuitenkin kantelee kaikkea ja lelujen kanssa juoksee aina luo, joten en toistaiseksi usko noutohommista tulevan meille ongelma. Ainakaan samalla tapaa kuin Savulla.

Savu oli vuorollaan tosi kivassa mielentilassa ja olisinkin voinut sen kanssa katsoa enemmän vaikka vauhtiliikkeitä tai seuraamista. Mutta käytin vuoroni kuitenkin alkuperäisen suunnitelmani mukaan.

Liikkestä seisominen ja istuminen ovat meillä vähän junnanneet enkä ole kunnolla alkuunkaan päässyt. Maaritin vinkeillä hyödynnän näihin peruuttamista ja nameista luopumista. Tämän aamun olkkaritreeneissä saatiin harjoitukset kivasti onnistumaankin. Täytyy vain muistaa jatkaa omaa liikettä koiran pysähtyessä, jotta Savu nimenomaan jää paikoilleen, eikä lähde uudestaan mukaan.

Kiertoa katsoimme lopuksi lyhyeltä matkalta ja siitä Savu selvisi mukavasti. Ollaan tehty kiertoa lähinnä temppuna (sillä en vuosi sitten kuvitellut meneväni ikinä tokon avoimeen luokkaan), mutta nyt aletaan lisäämään matkaa ja otetaan perusasennot mukaan. Savu tulee kierron jälkeen kyllä kivasti perusasentoon, mutta perusasennosta vauhtilähdöt ovat vielä työn alla.

Olin paikalla koko päivän ja paljon sain irti myös muiden treeneistä. Vaikka olenkin kova jännittäjä ja sählään koirieni kanssa yleisön edessä aina, tykkäsin kovasti Maaritin tyylistä ja selkeydestä tokon suhteen. Nyt vain käytännön treenien pariin ja toivotaan ulkokenttien sulavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)