18 huhtikuuta 2022

Rallytokon ratareenit ja tokomättö

 


Viimeinen viikko on ollut niin treenitäyteinen että videoita on tässä nyt kootusti useampi, kuten myös treenimuistiinpanoja. Väliotsikoiden perusteella voit lukaista vain sen mikä sattuu kiinnostamaan tai paneutua ajan kanssa havainnoimaan videoita. Mikä lienee kenenkin motiivi toisten treenimuistiinpanojen selaamisessa, mutta itse haluan kerätä muistiinpanoni paperivihkon lisäksi myös tänne.

Omatoimitreenit Canisportilla

Maanantaina kävimme omatoimitreeneissä Canisportilla Kiiran ja collieiden kanssa. Savun kanssa katselin vähän seuraamisen tilannetta ja ollaan siinä menty kyllä hurjasti eteenpäin! Käännöksien sujuvuus nyt vaatii vielä viilausta, mutta suoraan seuraaminen sujuu nyt pitkälläkin matkalla ilman että kontakti putoaa. Olen myös vauhdin muutoksiin tyytyväinen.

Perusasennosta juoksemaan lähtöjä ollaan harjoiteltu sekä lelulle että namille. Perusasennosta juosten kierto sujuu joten kuten, ruutu ei vielä kovin hyvin. Ruutu on ruutuun menemisen osalta jo aika varma, ilman lätkää Savu jää aika etureunaan, mutta lätkän kanssa juoksee sinne missä lätkä on (paitsi jos pysäytän aiemmin). Lelu ruudun takana on Savulle vielä vähän hankala, sillä se mielellään juosisi suoraan lelulle. Pidän eteenpäin pyrkimistä Savulla kuitenkin ihan positiivisena ongelmana, joka on suhteellisen helppo harjoitella kuntoon.

Loimu harjoitelli taukohommia vähän huonolla menestyksellä. Pennulla oli pikkuisen hullua päässä koska jee halli ja toki Loimua kiinnosti kovasti mitä collie Kelmi puuhasi samaan aikaan. Kun Loimu pystyi hetkeksi jokseenkin asettumaan, pääsi se lopulta tositoimiinkin.

Harjoiteltiin tuttuja juttuja, kuten kosketusalustaa ja jonkin verran kontaktia. Kompuroimme myös testiksi perusasennon ja seuraamisen parissa, mutta niissä riittää kyllä vielä tekemistä. Loimun treenit ovat vähän hengästyttäviä itsellekin kun Rakettikettu sinkoaa joka suuntaan. Positiivista kehitystä kuitenkin havaittavissa, sillä kesken treenimme Loimu ei karannut Kiiran tai taukoilevan Kelmin luo! Kunhan saadaa pidettyä treenisetit ehjinä niin varmasti saadaan joskus laadukkaita suorituksiakin 😅


Maneesitreenit

Tiistai-iltana Savu pääsi maneesitreeneihin. Tehtiin seuraamista, ruutua ja merkin kiertoa, sekä tahmattiin jäävien kanssa. Itselle muistiin sen verran, että seuraaminen ei ole paras aloitusliike jos Savu on aivan virtaa täynnä. Aika hyvin selvittiin, mutta ruutu oli Savulle paha häiriö. Ruutua voisi ehkä käyttää välipalkkana hyvästä seuruusta?

Ruudussa maahan menoa täytyy harjoitella lisää, läheltä onnistuu, mutta kymmenestä metristä Savu ei enää ole varma pitikö sen mennä maahan vai ei. Ruutuun juokseminen sujuu kyllä, mutta toistoja olisi hyvä säästellä ja vähentää. Savu väsähtää ja turhautuu helposti, jolloin se alkaa haukkua.

Merkin kierto sujui kylmiltään perusasennosta perusasentoon yllättävän kivasti! Kun saadaan tähän kokonaisuuteen lisää varmuuta, saadaan vaihdettua Savun ravikin laukaksi.

Loppuun otettiin vielä paikkis ja Savu oli tosi kivalla mielentilalla. Paikkistreenit ovat tehneet selvästi hyvää, eikä Savu enää ennakoi tai reagoi toisten käskyihin niin vahvasti.

Tokoeskari ja DiuDiu kimppatreenit

Keskiviikkona oli jälleen Loimun tokoeskari. Saatiin onnistumisia ja hyviä ohjeita, enkä tuntenut itseäni treenin jälkee enää niin surkeaksi kuin ennen treenejä. Vilkas pentu pitää ohjaajan nöyränä jne 😂 Jatkamme valkkumme ohjeiden mukaan kehätreenejä ja sitoutumista! Tulee tarpeeseen paitsi tokokoiralle yleensä, niin meille ihan muutenkin.

Tokoeskarista jatkoin matkaa Diudiulle, jossa treenasimme Lauran ja Riepun kanssa. Savu oli kovasti mielissään iltaspesiaalista ja seuraaminen sekä näytti että tuntui hyvältä! Ruutua ei sille illalle ahnehdittu, sen sijaan kaukoja ja jääviä testailtiin. Jäävät on kyllä yksi työmaa, ainakin tämä alku tuntuu tosi kankealta. Videoilla ei nähdä mitään loistosuorituksia, mutta minun on tärkeä nähdä mitä niillä itse teen. Jatkamme harjoituksia kotona ja ainakin omiin vartaloapuihin (joita ei saisi edes olla) minun on kiinnitettävä reilusti huomiota.

Treenien lopuksi Laura vielä liikkuroi meille liikkeiden alkuja ja välejä. Kerran Savu pinkaisi moikkaamaan Lauran, mutta loppua kohden homma parani :)

Tokotreenit Valkeakoski

Perjantaina suuntasin molempien koirien kanssa Valkeakoskelle issikkatreeneihin. Loimu harjoitteli sujuvasti taukojuttuja häkissä. Epähuomiossa vapautin sen häkistä aivan vapaaksi ja sitten mentiin. Loimu juoksi ympäri kenttää, kun eihän tämä talvipentu ole ikinä mitään kenttää nähnyt. Siinä ihmettelin omaa älyn väläystäni, kun Loimu läträsi lätäkössä, kieri lumessa ja vaan sinkosi sataa ympäriinsä koska paljon tilaa ja vapaus. Kierroksensa jälkeen Loimu oli valmis syömään nameja ja sain sen kytketyksi, ensi kerralla toimin kenties viisaammin 😅

Loimu meni autoon odottelemaan, kun Savu pääsi välissä treenaamaan. Testimielessä (koska uusi kenttä ja vieras ihminen) otin Savulle ruudun riskillä ilman lätkää ja kyllä se ruutuun meni ja pysähtyi. Ei paras suorituksemme, mutta harvointa testikerralla ennätyksiä tehdään. Savu tarjosi oikein kaunista seuraamista ja paikalla makaaminen vieraan koiran kanssa häiriökäskyillä sujui mallikkaasti.

Loimu pääsi toiselle vuorolleen hihnassa ja olikin paremmin samalla aaltopituudella kanssani. Palkkailin kontaktista ja iisistä hillumisesta, myös leikkiminen onnistui. Kuivalla kohdalla temppuilimme hieman istu-maahan liikkeitä, mutta muuten vain hilluimme riittävän kaukana häiriöistä. Hiukan maltillisemman treenin jälkeen Loimu olikin jo aivan puhki.

Ulkokentät täytyy esitellä Loimulle jatkossa järkevämmin, mutta pääasiahan oli tietysti hauskanpito heti ensimmäisellä kerralla 😁

Rallytokon ratatreenit

Tänään oli rallytokon ratareenit Miran ja Netan kanssa. Jo vuosi mennyt siitä, kun Miran kanssa tavattiin ja treenattiin ensi kertaa. Siitä alkaen ollaan käyty rallytokoilemassa joka kuukausi ja lähes joka kerta Nettakin on ollut mukana. Oon kyllä hyvin onnekas ja onnellinen näistä treenikavereista! <3

Kivat treenit oli jälleen ja Savulla oli tosi hyvät vibat ulkotreeneistä. Se ei haistellut tai häiriintynyt ympäristöstä, haukkumista aiheutti vain hämmennys liikkeiden suorituksesta tai epäselvästä ohjaamisesta. Treenilistalle meneekin peruutus joka on hajonnut ihan täysin, sekä koira edessä ohjaajan peruuttaessa liikkeen harjoittelu kuntoon.

Molemmat samaan suuntaan täyskäännökset päädyin tämän päivän perusteella opettamaan uudelleen. Olen tehnyt käännöksiä Savun pyörähdysten kautta, mutta liikkeet ovat kovin epävarmat ja kankeat. Kukkasiin kiepit on toimineet, mutta tässä jotenkin ei.

Liikkeestä seisominen ja maahan meno pitää myös ottaa työn alle, nyt radalla emme seisomista tehneetkään. Maahan menossa työtää vaatii se, että Savu lähtisi mukaan heti.

Sarjahyppy, voi sentään mitä sähläämistä. Ei muuta kuin työn alle tämäkin. Toivon mukaan kotipiha on pian sula, niin saadaan ratatreeni viikottaiseksi kuukausittaisen sijaan. Nyt vain useampi liike varmasti ja muutama alusta asti uusiksi, niin ehkä tästä kokeisiinkin kehtaa mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)