26 toukokuuta 2022

Kaupallinen yhteistyö: Hevonkuuseen

Kaupallinen yhteistyö: Hevonkuuseen.fi

Ylöjärven Karhella sijaitseva Hevonkuusi palasi talvilevoltaan retkeilijöiden käyttöön toukokuun alussa. Heti kun omaan kalenteriin tuli tilaa ja sää suosi, suuntasimme yhteistyön merkeissä Hevonkuuseen. Retkikokelaan Papu 4v ja Pipa 2v lähtevät retkelle kuin retkelle innoissaan mukaan, eikä Hevonkuusi ollut poikkeus. Retkikoirat Savu ja Loimu lähtivät heti tutkimaan ympäristöä uteliaina. Savu on käynyt Hevonkuusessa aiemminkin, mutta Loimulle tämä oli ensimmäinen kerta.

Hevonkuuseen koiravieraatkin ovat tervetulleita ja aidatussa metsässä nelijalkaisen ystävän saa laskea vapaaksi. Mikäli koira on erityisen karkaavaa sorttia, kannattaa sitä pitää tietysti silmällä. Koirien jätökset tulee kerätä pois, jotta metsässä retkeily on miellyttävää kaikille. Mikäli omat kakkapussit unohtuivat kotiin, löytyy niitä Hevonkuusen laavulta.


Hevonkuusen varustukseen kuuluu parin hehtaarin metsän lisäksi laavu tulisijalla, sekä huussi. Laavusta löytyvät myös makkaratikut, sekä tietysti polttopuut nuotiota varten. Nuotiota varten kannattaa varata vähintään 2h aikaa Hevonkuusessa. Myös paikallista metsäpalovaroitusta on syytä seurata, eikä tehdä nuotiota silloin kun maasto on kuivaa. Hevonkuusessa riittää tunnelmaa ilman nuotiotakin!

Hevonkuusen laavussa on myös mahdollista yöpyä. Yöpyminen varataan Hevonkuusen kotisivuilta ja rauhaisaa yötä varten laavuun tuodaan hyttysverkot. Voit myös pienestä lisämaksusta vuokrata laavulle taljat istuinaluksiksi (ei koirille) tunnelmaa tuomaan.


Hevonkuusen maastossa on korkeuseroja, juurakkoa ja kivikkoa. Mikäli on pikkuväen vauhtia uskominen, korkeuseroista huolimatta maasto on kohtuullisen helppoa. Nyt kuivemmalla ilmalla metsässä ei ollut juuri missään märkääkään. Puroja tai lampia retkeilymetsässä ei ole, mikä on tietysti pikkuväen vahtimisen kannalta enemmän kuin kiva ominaisuus. Oma juomavesi niin koirille kuin itselle tulee kantaa mukanaan, kuten muutkin eväät.

Hevonkuusi sopii erinomaisesti niin yksin retkeilyyn, lasten kaverisynttäreihin (tai mihin vaan synttäreihin) tai vaikka kohteeksi koirapentueen tapaamiseen. Hevonkuusessa viihtyvät kaikki ja tilaa riittää. Pikkuväki ja Loimu tutkivat maastoa jälleen niin huolellisesti, ettemme ehtineet joka kohtaa tutkiakaan, kun aika loppui kesken 😂


Nyt kun retkisesonki on taas lumien sulettua alkanut, voinet lisätä Hevonkuusen tämän kesän seikkailulistallesi 😉 Hyvät eväät ja paras seura mukaan, niin onnistunut retki Hevonkuusessa on taattu.

Juuri tänään Hevonkuusi juhlistaa 1-vuotis synttäreitään ja vain tänään myydään kampanjahintaisia sarjakortteja. Käy ostamassa omasi!

Hevonkuusen ajantasaisen hinnaston löydät täältä ja ajanvarausjärjestelmän täältä.


Lue myös


2 kommenttia:

  1. Kivoja tällaiset retkeilymetsät ja koirametsät, joiksi niitä täällä päin kutsutaan. Kaikkia koiria kun ei voi pitää vapaana ja kuitenkin kun vapaana laukkaaminen on koiralle tärkeää, niin tällaisissa paikoissa sitä voi sitten toteuttaa ilman että pitää pelätä muita koiria tai vaikka peuraa, jonka perään koira voisi karata. Usein näissä on vielä erilaisia grillausmahdollisuuksia, niin ihmisilläkin on puuhaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä päin on myös koirametsiä, mutta Hevonkuusi on tosiaan ensisijaisesti retkeilymetsä ja käsittääkseni Suomen ensimmäinen tällainen :) Vaan onhan se hienoa että sinnekin saa koiran ottaa mukaan ja kiva ollut huomata, että koirametsiinkin on panostettu grillauspaikoilla.

      Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)