31 toukokuuta 2022

Toukokuun treenikoosteet ja ratatreenit

Vauhdikas toukokuu on aivan lopuillaan, joten on aika jakaa treenifiilikset. Tarkasta suunnitelmastani huolimatta treenasimme sekalaisesti kaikkea, enkä lopulta käynyt kotiseuran kentällä lainkaan vaikka piti. No, tuurilla ja taidolla sitten viikonlopun rallytokokokeeseen sinne 😅 

Tänään meillä oli kuukausittaiset rallytokon ratatreenit. Vähän viime tippaan jäivät, mutta toukokuun ratatreeni on nyt kuitenkin tehtynä ja kivaa olikin! Savu oli aikas lennokkaalla tuulella ja sitä myötä vähän äänekäs. Toisella kierroksella rata meni kaikkinensa tosi hyvin vaikka kerran karkasi haukkumaan liikahtavan treenikaverin. 

Aikamoinen tuuli meidän treeneissä kävi ja vähän kylttitelineistä lähti laput kesken lentoon. Selvittiin kuitenkin. Eteen tuloissa Savu herkästi haukahtaa ja peruuttamisessa saa itse laskea askeleet tarkasti, mutta kyllä me kokeisiin mennään luottavaisin mielin. Pääasia on hyvä fiilis, ei se miten suoriudumme liikkeistä. Hurjasti on kuitenkin menty monessa asiassa eteenpäin, ihan viis siitä mitä mieltä joku ulkopuolinen on 😜

Alla video ratatreeneistä. Sama rata oli molemmilla kierroksilla, mutta kaksi kertaa tehtiin se. Suurkiitokset treeniseurasta Miralle ja Netalle 💙Ja sitten toukokuun treenikoosteet!

Loimun muistiinpanot

Tauko- ja sitoutumisharjoitukset etenivät huomattavasti. Loimu osaa tarjota maahan menoa kentän laidalla ja selviää muiden koirien läsnäolosta kohtalaisesti.

Seuraamisen tekniikkaharjoitukset aloitettu, perusasento on tutuissa ympäristöissä tosi kiva

Noutokapulan pitämisen harjoittelu aloitettu, Loimu kun helposti vain juoksee kapula suussa. Nyt Loimulle alkaa olla myös selvää tuoda kapula käteeni, eikä rallatella sen kanssa ympäriinsä.

Kosketusalustaan aloimme tehdä vauhtia ja matkaa, mutta toistaiseksi tehtävä jää tauolle. Kun Loimuun tulee vauhtia, se vain hyökkää alustan kimppuun. Pienemmän alustan ja hieman lyhyemmän matkan kanssa tällaista ongelmaa ei ole, joten palaamme harjoituksissa hiukan taaksepäin.

Loimun kanssa jatkamme Canisportilla tokoykkösen kurssilla, joten varmasti kesäkuun aikana opitaan taas paljon uutta 💛

Savun muistiinpanot

Savun kanssa me otetaan tokon hässäkkä kesäprojektiksi sekä totta kai rallytokon koesuoritukset.

Ruutuun ja kartioryhmän kiertämiseen saimme toukokuun aikana kivasti lisämatkaa ilman, että Savu alkaa haukkua.

Paikalla makaamisessa ennakointi on jäänyt lähestulkoon kokonaan pois, tämä hyvä. Jatkamme paikkisharjoituksia osissa ja eri vieruskaverien kanssa.

Liikkeestä seisominen alkaa olla tosi kivalla mallilla! Vielä hiotaan tähän matkaa ja häiriöitä, mutta eiköhän kesäkuussa aleta harjoitella myös istumista kuntoon.

Koira- ja ihmishäiriöt alkavat monissa tilanteissa olla Savulle jo ihan ilmaa. Yksittäisiä karkaamisia sattumien seurauksena on sattunut, mutta Savu on hyvin nopeasti palannut takaisin  ja työskennellyt lopputreenin hienosti hetken haukkumisesta huolimatta. Ympäristöhäiriöiden kanssa jatkamme ahkerasti harjoituksia.

Hyppytekniikka- ja jumppatreenejä jatkamme. Harjoittelimme hyppyä tarjoamisen kautta ja Savu osaa jo hakeutua hypylle myös hieman vinosta linjasta. Helpottaa jo ihan rallytokoakin!

Noutokapulan kanssa tutut temput sujuvat jo kuin olisivat aina sujuneet. Alamme hioa hyppynoudon palautus perusasentoa kuntoon. Ja toki keskitytään harjoittelemaan myös kapulan suoraan heittoa ja toisaalta myös esteen yli hyppyä vaikka kapula ei olisikaan linjassa.

Suurkiitos toukokuun treeneistä meidän valkulla ja treenikavereille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)