29 toukokuuta 2023

Treenimättö toko/rt

Ja aivan järjetön treenimättö olkaat hyvä! Väliotsikoista voit pomppia rallytokon ratatreeneistä aina tokovalkkuun ja omatoimeiluun sadesäällä. Kuvista ja videoista kiitos ystävät Mira ja Janika!

  

Savun kanssa ratatreeneissä oli niin mukavaa, että kenties me tänä vuonna uskalletaan kokeisiinkin! Oltiin Miran kanssa suunniteltu kaksi minirataa ja harjoiteltiin samalla keikkaa sitten ulkoa muistamista kun kyltit olivat jääneet kotiin 😂 Treenit rallyiltiin tietysti ajankohtaisella cha cha cha teemalla ja rennolla otteella meillä olikin kaikkinensa tosi kivaa. Arvostan treenikavereiltä huumoripanostusta, eli tällä erää vihreitä kartioita. Ja kissaa houkutuksessa, me luultiin sitä molemmat Savun kanssa ensin oikeaksi kissaksi 😆

Savun rallyjutuissa oikean puolen seuraaminen ja tehtävät oikealla puolella, sekä miljoona puolen vaihto variaatioita ovat meille vaikeimmat. Ehkä näissä onkin kehityskohdetta riittämiin? Savun suorituskestävyys (eli ei kuole nälkään odottaessaan namia) on kasvanut ja se vain innostuu radasta aiemman lässähtämisen sijaan.

Rallytokon hypyssä meillä on kyllä vielä vähän tekemistä. Savuhan ei pyytämättä pompi ja annan vihjeen aika usein liian myöhässä. Tätä voidaan onneksi nyt taas harjoitella kotipihassakin, vähän sellaista erottelua koska hypylle irrotaan ja mistä kulmasta. Varmasti tähän kaikkeen pohtimiseen saadaan vinkkejä myös tulevalta leiriltä.

 

Loimu se meni ja yllätti olemalla kauhean kiva ja kuuliainen! Kiva Loimu on ollut aina mutta sillä on niin hirmuisesti luovia visioita ettei se nyt aina ole niin kiinnostunut yhteistyöstä ollut. Ensimmäinen kerta tänä vuonna kentällä meni kuitenkin aika sujuvasti.

Keskityttiin sitoutumiseen ja aika tiheään palkkailin. Hyppyä hömpöteltiin karkkien kanssa ja vähän varalta Loimu söikin aika paljon jotta se pysyisi varmasti lähelläni 😄 Illalla oli rauhallista, mutta tavallisesti tuo kenttä on sen verran vilkas että liinassa Loimu tulee siellä olemaan. Jos kentälle ei juokse peura tai fasaani, haluaa joku koiranulkoiluttaja tulla flexin ja Mustin kanssa moikkaamaan. Paras siis minimoida vahingot ja riskit auton alle jäämisestä nuoren koiran kanssa.

Hyvä mieli jäi Loimun treenistä! Vähän on oma tekeminen haparoivaa, mutta voi miten kivasti kaikki jutut kuitenkin pikkuhiljaa etenee. Kiitos ihanista rallykuvista ja iloisista treeneistä Mira! 💛


Tokovalkku

Tokovalkussa tehtiin Savun kanssa kaksi kertaa kokeenomaisesti tokon alokas luokka. Palkkailin Savua liikkeiden väleissä siirtymän jatkumisesta, seuraavan liikkeen alusta ja myös kesken liikkeen. Liikkeestä maahan meno ja kaukot olivat vähän heikot, niissä palkan viive näkyi selvimmin.

Olen ollut vähän laiska ja huolimaton suorituskeston kasvattamisessa ja toisaalta myös palkitsemisen satunnaistamisessa. Vastapainoksi Savu on sekunnilleen tarkka missä vaiheessa se mielestään tarvitsisi palkan ja jos palkkaa ei kuulu, sen usko tekemiseen lopahtaa heti. 

Nyt saatiin kuitenkin hyviä käytännön ohjeita ja informaatiota treenistä. Liikkuroituna voidaan siis vahvistaa etenkin kestoa tekemiseen, mutta myös perusasentoon tulemisia ja odottamaan jäämisiä. Täytyy tosiaan itsekin muistaa, että liikkeiden teknisiä osia hiotaan ja vahvistetaan eri kerroilla - toisella kertaa painopiste on suorituskeston lisäämisessä. 

Vähäisesti treenimäärästä huolimatta Savun hommat oli myös edenneet! Liikkuroidusti liikkeelle lähdöt oli ihan superhienot ilman käsiapua! Savu siis on vähän epäröinyt liikkeiden alussa kun liikkuri on lähellä ja muutaman kerran tätä sitten extrapalkattiin ja autoin koiraa käsitargetilla. Nyt Savulle vaikutti olevan päivänselvää lähteä skarppina seuraamaan.

Palkattomuus näkyy Savun työskentelyssä hidasteluna, ennakointina ja toisaalta myös yleisellä epäröinnillä että "näinkö se oli". Työstetään nyt kesä huolellisesti kokonaisuutta, jotta Savulla säilyy luotto siihen että safkaa tulee kyllä 😁

Loimu yllätti ihan ällikällä. Hain sen autosta poikkeamaan hallissa ennen vuoroamme ja siinä tuli vähän haukkua kun tuuli heilautti raolleen jäänyttä ovea. Kuitenkin omalle vuorolleen Loimu tuli halliin niin chillisti kuin nyt pieni islantilainen vain voi pystyä. Loimu oli nuuskumatolla sen aikaa, kun riisuin kengät ja sitten paineltiin kehään. Loimu asettui varsin itsenäisesti taukomatolle ja oli kyllä vallan täydellinen. Saatoin siinä heittää kouluttajallekin että en ole kyllä tällaiseen tottunut 😂

Loimun kanssa katseltiin vähän ideoita seuraamisessa kääntymisen opettamiseen. Saatiinkin ihan uusia ideoita, miten hyödyntää Loimun targettiosaamista käännöksiin. Palaan tähän harjoitteeseen myöhemmin videon kera.

Toinen asiani oli kapulan pito. Lähdetään tähänkin targetin avulla hakemaan malttia, eli rauhallista kestoa korokkeella istumiseen. Lisäksi harjoitellaan oikeasti leukakosketus, eikä sekopäistä tassu/leuka huitomista kuvia varten. Vähän on jäänyt kuvaustemput räiskimiseksi, mutta kapulanpitoa harjoitellessa oikeanlainen ja rauhallinen leukakosketus on oiva apu. Nämä kuntoon ensi kerraksi!


Tokon omatoimitreenit

Vettä tuli mukavasti taivaan täydeltä, mutta kolme reipasta oli treeneissä kuitenkin. Oli kyllä kosteat tokoilut ja spontaaneja muutoksia tuli treeniin tilanteen sitä vaatiessa.

Savun kanssa oli tarkoitus jatkaa koemaisia treenejä mutta hui hai. Kyllä meni ihan soveltamiseksi ja jälkiviisaana sitä olisi voinut tehdä ihan jotain muuta. Ei olleet nyt laadukkaimmat treenit mutta informatiiviset. Savu semmoinen mukavan viileän sään ystävä, mutta sateesta se ei ole välittänyt koskaan. Sateessa olisi silti ihan hyvä treenata ja jatkossa tehdäänkin iloista räiskimistreeniä asenteen kohottamiseksi.

Ruutu ja kierto temppuina menikin sateessa kivasti. Paikkista kun kuvittelimme tekevämme, tuli vettä jo siinä määrin vaakaan että Savu oli todella ihmeissään mitä me edes kentällä tehtiin. Oli lyhyt paikkisihmettelyt ne, haaveiksi jäivät 😂

Loimun treenit onkin kokonaisuudessaan videolla. Kivalta tuntui ja hyvä fiilis jäi! Vähän oli sellaista kokeilunmeininkiä sääolosuhteista johtuen, mutta eipä sade Loimua haitannut. Tauottamisessa täytyy olla huolellisempi, jotta Loimun mielenkiinto ei ehdi lässähtää. Pissatauon tarve sille tuli kesken kaiken, siitä luultavasti johtui haahuilu.

Erityisen iloinen oon yhteistyöstä kentälle siirtymisessä sekä toisen koiran haukkumiseen reagoinnista. Tai reagoimattomuudesta 😍 Vaikka koirahäiriöt on tuntuneet tosi vaikeilta, viime aikoina kehitys on ollut jotenkin tosi nopeaa. Jos videosta tulee mitään kysyttävää, niin sitte vain kommenttiboxiin tai sähköpostiin viestiä.

Näistä treenitunnelmista kelpaa pitää muutama päivä lepoa ja sitten toko/rallytokoleirille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)