19 lokakuuta 2015

Iltafribailua


Kuvat © Csilla Bakos

Reissusta pikkuhiljaa toivuttu, joskin koira on vielä melkoisen leppoisana nukkumassa jatkuvasti. Lähdettiin kuitenkin frisbeetreeneihin, kun kerrankin tuohon lähelle ne saatiin ja asiantunteva ihminen paikalle. Ensin näytin kun heitän Vilkulle rollereita ja että miten se homma sujuu. Vilkku kiersi frisbeen vasemmalta puolet tallaten aina frisbeen yli. Vaihdoin hieman heittokulmaa ja koira alkoi kiertää oikealta napaten onnistuneesti frisbeen suuhun.

Kotiläksyksi saimme takaakierron, jolloin koira olisi suorassa kun heitän. Nythän Vilkku tönöttää edessäni ja joutuu tekemään erittäin tiukan kierron lähtiessään. Opimme paljon muutakin uutta ja Vilkulle osoittautui haastavaksi rauhoittua ja olla hiljaa, kun aivan vieressä kuumuivat muutkin ja hakivat frisbeetä. Hihnassa Viikarin kierrokset nousivat ja homma oli yhtä ölinämölinää, mutta vapaana Vilkku pysyi silti käskystä luonani, eikä karkaillut muiden heitoille. Ensi kerralla malttanee paremmin.

Harjoittelimme myös uusien heittojen perusteita, butterfly ja ylös alas heitto, joka oli ilmeisesti helikopteri? Englanninkielen taitoni on heikko ja välillä piti tarkistaa suomeksi hommat. Joka tapauksessa opin kaksi uutta koppausta, joita Vilkunkin kanssa jo kokeilimme. Natiainen oli hyvin innoissaan ja joku päivä otamme oppimamme videolle.

Tästä se lähtee!

7 kommenttia:

 1. Ihana tuo vika kuva! Pitäisi ehkä itsekkin kokeilla joskun noita fribeejuttuja, kun koira varmaan tykkäisi paljon. Mulla kun on noutaja, niin se lähtee kyllä kaiken lentävän perään... Butterfly on muuten perhonen eikä helikopteri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhonen ja helikopteri ovat kuitenkin eri asia :D Kirjoitin butterfly koska harjoittelimme sitä, toinen heitto oli joku "up&down" mutta kun en ole varma kirjoitin suomeksi, koska joku sitä helikopteriksi kutsui :)

   Poista
  2. Hah, hyvä tää mun luetun ymmärtäminen :D

   Poista
  3. Floater? Siis sellanen heitto, mitä voi hyödyntää esim. jalanylihypyissä. Ei heitetä eteen, vaan kierteellä suoraan ylös.

   Poista
 2. Miten ihana tuo viimenen kuva!:) Kiinnostaisi hirveästi aloittaa frisbee kunnolla, kun tuo nelitassuinen siitä kovasti näytti tykkäävän. En vain tiedä ketään, joka sitä treenaisi lähellä, jotta pääsis mukaan kun tarvitsis mukaan sellasen joka siitä tietää vähän enemmän kun minä. :D

  VastaaPoista
 3. Tuossa fribailissakin näköjään omat salat, niikuin kaikissa lajeissa :D kiva postaus! Olis muuten kiva lukee enemmän frisbee sanastoa ja nähdä niitä ehkä videoidenkin muodossa! Toki google löytää, mutta postaus ehdotuksena :)

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)