26 lokakuuta 2015

Ei kiitos vielä...


Päivä töissä oli stressaavaa odotusta. Mielessä kelautui Vilkun päivystysreissu, veltto ja kuivunut koira. Taas oltiin rajujen oireiden saattelemana menossa vastaanotolle, hakemaan tuomiota. Mikä koiralla olisi, ovatko oireet niin pahat kuin ajattelen? Feikkaako Tuikku? Vai onko se todellisuudessa kipeämpi? Ovatko rakkaan jättimustani päivät luetut? Miljoona kysymystä ja vaihtoehtoa, jotka ehdin päivän aikana kelaamaan lävitse monta kertaa. Viimein lähdimme klinikalle, koiran yleisolemus ihan ok, Tuikuksi hieman rauhallinen, mutta ei mikään hälyyttävän näköinen.

Oirekuvaus: Oksentanut toissayönä kuivatut possunkorvat/kärsät ym. ja oksennukset muistuttivat lähinnä luusälettä. Oksentanut useita kertoja, saanut parafiiniöljyä. Oksentanut seuraavana yönä vettä, aamulla vaivalloisesti ripuloinut parafiiniöljyt. Juo, mutta oksentaa veden puolen tunnin sisään. Yleisolemus epänormaalin rauhallinen, mutta siitä huolimatta kivuttoman näköinen.

Yleistutkimus: Pirteä. Lämpö 38,6C. Nestehukka ainakin 5%. Suoliston tunnustelussa ei tukoslöydöstä. Peräaukon tunnustelussa ei murskaummetusta, miltei tyhjä, niukkaa verensekaista ulostetta.

Hoito aloitetaan oireenmukaisesti.

Tuikku nesteytettiin ja se sai pahoinvoinnin estolääkkeet, sekä antibioottia. Toisen nesteytyspistoksen jälkeen Tuikulle alkoi riittää ja lääkkeitä pistäessä sille haettiin koppa, niin railakkaasti koira rimpuili. Mukaan tulivat ruokintaohjeet (vielä paastoa) ja lääkkeitä. Se tietysti rutkasti hyvää onnea ja tsemppiä. Jos oksentelu jatkuu seuraavana päivänä, suunnataan jatkotutkimuksiin isommalle klinikalle.

Tällä hetkellä Tuikku on onneksi pirteä ja reipas, eikä ole iltapäivän jälkeen oksentanut. Nesteytys selvästi helpotti oloa, totta kai kuivuminen tekee koirasta hyvin nuutuneen. Ensimmäisen lääkeannoksen ottaminen sujui hyvin. Nyt vain toivotaan että vatsa rauhoittuu, raju oksentelu on sitä varmasti ärsyttänyt. Ehkä saan nukkua seuraavan yöni jo ihan rauhassa ♥


8 kommenttia:

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)