07 lokakuuta 2015

Kyllä paimen paimenen tunteeVideosta kiitos Jenna, kerrankin onnistunut seuruu treeni ja vieläpä koirahäiriöllä vieraassa ympäristössä. Videolta puuttuvat kaksi ysikymppi käännöstä, jotka sujuivat moitteetta. Pari turvan pudotusta, mutta koiralla alkaa olla selkeä haisu, mitä tehdään. Palkkahetki venytetty, jotta on kannattavaa pitää turpa ylhäällä, mii laik, pikkuhiljaa.

Siinä ei turhia tutustumisia tarvittu, kun eilen viimein päästiin Valkeakoskelle ja päästettiin piskit irti. Ei minkään moisia turhia nuuskutteluja tai kyräilyä vaan suoraa päätä hirveetä rallattelua ja kaistapäistä meininkiä pari tuntia. Pientä treeniä otettii kummankin kanssa, Viikari lähinnä hömppäpaikkista ja pari seuruupätkää. Muksaa oli ja koirat tuli huippukivasti toimeen!Vilkku on tehnyt salaa pahojaan. Se on kasvanut, se on jotenkin päässyt kasvamaan minulta samaa. Omaan silmään se on pikkuinen ruikku, mutta vaaka näyttää muuta. Siis isompaa lukua mitä ajattelin. Kuulen myös jatkuvasti kommenttia, miten tuo on kasvanut. Minkäs minä sille voin että kaikki kasvuhormooni halusi mennä jalkoihin... Vilkkulainen on tänään tasan 7kk, ihan käsittämätöntä. Painoa on 15kg, enkä usko että kasvu ainakaan vielä pysähtyy, kun vasta alkoi. aika pitkäänhän tuo kiikkui alle kympissä. Kauhulla odotan juoksuja, vielä ei olisi kiire niillä!

Sitten tämän illan valkusta, ensimmäisenä hehkutettava, että ihan loistotreenit! Vilkku leikki ihan liekeissä, hommassa oli vauhtia, se keskittyi ja vaikka välillä vilkaisikin muualle, niin oli taas samantien mukana hommassa.

Seuraaminen suoriutui kahdeksikkona. Haastavuudeksi osoittautui se että kahdeksikkoa tehtiin tokokapulan ympäri ja siihenkös ois ollut kiva tarttua. Kääntyily sujuu hyvin, oikealle tietysti vaatii tiuhempaa palkkausta, mutta muuten kontakti pysyy jo tosi kivasti.

Ruutu otettiin kolmesta eri suunnasta ja n. 2-4m päässä kohteesta. Kun oltiin taas muisteltu kohdetta, saatiin hiukan vauhtia ja narupallolla palkkaus osoittautui loistokkaaksi. Pikkuhiljaa tarkkuutta, vauhtia ja etäisyyttä lisää.

Merkin kiertoja otettiin monta ja vaihdoimme koko ajan merkkiä ja otimme eri suunnista. Pienellä vartaloavulla hommaan saa kunnon vauhdin ja kierto sujuu jo parin metrin päästä mallikkaasti. Itse kiertokin alkaa olla palkitsevaa.

Kaukot otettiin maahan-istu-maahan-istu jumppana ja ihan tosi hyvin edetty. Vilkku osaa mennä maahan pelkällä suullisella jo ja pienestä etäisyydestä, istumaan nousuun tarvitaan käsimerkki ja sitä ei voi vielä tehdä kovin etäältä.

Eteen lähetykset sujuivat hyvin matkankin päästä, kunhan hetsattu lelu odotti maalissa. Otettiin muutama toisto ja kunnon bileet.

Pysäytys luoksarissa otettiin vielä loppuun. Vilkku reagoi pysäytykseen heti ja siitä superpalkka ja riehutukset lelulla. Tähän päättyivät meidän tunnin treenit, pieniä väsymisen merkkejä jo, mutta hienosti tirpula jaksoi!

5 kommenttia:

 1. Vilkku on kyllä todella kaunis! :) Ja seuruukin alkaa näyttämään kivalta!

  VastaaPoista
 2. Teidät on haastettu; http://mionablogi.blogspot.fi/2015/10/haaste-loista-pimeassa.html

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköistä menoa :) Muistathan, että ihan virallisessa kauko-ohjausliikkeessä saa myös käsimerkit olla yhdistettynä suullisiin käskyihin.

  VastaaPoista
 4. Sehän painaa jo Teon verran :D

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)