01 lokakuuta 2015

Ei tänne tultu tekeen äitii ylpeeks

Pakko hehkuttaa! Pentu ei skitsonnut muiden luoksareista ja meidän leikki alkaa viimein sujua. Huonot uutiset, kakara puri mua lonkkaan, oikein kunnon mustelman, koska esitti eriävän mielipiteensä kynsienleikkuusta. Tulos; kynnet leikattu ja molemmilla paha mieli. Sitten eiliseen toko valkkuun!

Perusasento alkaa pikkuhiljaa sujua, aika ajoin pystyin laskemaan hallilla neljään ja kontakti pysyi. Vilkku on myös alkanut hiffata tarjoamisen perusasennon suhteen. Tänään kokeilimme perusasentoa kentällä, mutta noup. Aivan liikaa liikkuvia kohteita, pelkkää keskittymistä hiotaan siis siellä.

Seuraaminen tulee sieltä pikkuhiljaa ja varovasti. Peilin kanssa kun mentiin, niin kohtuu hitaassa vauhdissa kontakti pysyy, joskaan koira ei ole mikään viettipommi. Koko ajan palkkaa niin pysyy tiiviinä ja hyvänä. Peruutuksen hahmottaa tosi kivasti.

Ruutu alkeet on saatu ehkä haltuun. Vilkku tajuaa kosketusalustan idean, kotoa puuttuu vain ruutunauha. Hallilla saatiin jo vähän vauhtiakin. Aivan lähetystä Vilkku ei tajua, mutta tunnaripalikoiden seasta aina lopulta viipelsi matolle ja siitä bileet. Ainakin hyvää palautetta saatiin.

Jäävät takkuavat hiukan paikallaan. Tällä kertaa liikkeestä maahan ja se oli kyllä tahmeaa kuin kärpänen siirapissa.  Vaatii paaaaaljon harjoittelua, vaikka loppua kohden pentu alkoi tajuta idean. Mun on kuitenkin edelleen itse pysähdyttävä ja annettava mahdollisesti käsiapukin.

Tunnari saa Vilkun innostumaan ihan oikeasti, se jopa etsii! Piilotin kapulaa muoviputken sekaan ja nenä kävi kovasti. Vilkku myös laajentaa etsintäaluetta eikä lyö hanskoja tiskiin. Muutamat onnistuneet etsinnät, reilut kehut ja tauko.

Luoksetulo tuttuun tapaan tykkiä menoa. Lähtöintoa riittää, joten Vilkkua on vieläkin pidettävä aloillaan. Lelulla palkattiin ja tarkoitus saada luoksarista tiiviimpi, ei niin että koira ennakoi, hidastaa ja alkaa sutia kaikenmaailman banaanikuvioita.

Kokonaisuudessaan hyvät treenit, Vilkku ei tosiaan kiinnittänyt huomiota häiriöihin. Ja itse muistin tauottaa ja heittäytyä leikkiin. Tänään käytiin lenkillä kentällä hötsimässä, tosiaan liikaa häiriötä siellä ja niinpä vain leikittiin. On se vaan hieno pentu, ensi viikolla jo 7kk ♥

4 kommenttia:

 1. Nyt näkyy kuvistakin että vauhtia on löytynyt :D innolla odotan leikkivideota ;)

  VastaaPoista
 2. Rakastan Vilkun korvia, voisko ne jäädä tollasiks! :D

  VastaaPoista
 3. Mahottomat korvat. Valloittava korvaeläin. :D

  VastaaPoista
 4. Hahahahah, mitkä korvat :'D Ihana!!

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)