13 lokakuuta 2015

Peltorallia ja ryhmärämäilyä


siä ne mustat kyntää maata


kun tuikku tajusi vauhdin huuman...


no mihin se pentu lens!


nytte mää kakara listin su!Lauantaina käytimme koiria Nikon kanssa pellolle juoksemassa. Ensimmäisenä juhlistettava sitä, miten kuuliaisesti kumpikin käyttäytyi, jeejee! Kaksikko ei ole hetkeen rallannut kahden vapaana ja Tuikku vaikuttikin hiukan hämmentyneen Vilkun fyysisistä ominaisuuksista. Pentu on nopeampi, pentu on ketterämpi, pentu on kaikkea vähän enemmän ja Tuikku joutuu oikeasti keskittymään ja panostamaan pysyäkseen mukana. Tuikku luottaa voimaan ja isoon kokoon. Täysillä päin, yli ja murskaksi, niin homma hoituu. Vaan kyllä rakkia harmitti, kun tuo liukas liero ponkaisi ilmaan ja pakoon. Siinä piti Tuikkua jo vähän toppuutella, sillä kun tuntui ottavan egon päälle, että pentu kiidätti lelua kauas horisonttiin.

Tosiaan, pennusta on tullut teini ja se näkyy myös leikeissä. Tuikun ohjeistukset kyseenalaistetaan ja Tuikkua haastetaan leikkiin rajummin kuin ennen. Leikit ovat ihan kaistapäistä koheltamista ja kyllähän Tuikku nuorempaa sitten kurittikin. Lelua ei viedä Tuikun suusta ja vanhempaa päin ei juosta, ei edes vahingossa. Sääntöjen kertauksen jälkeen kaksikolla oli oikein onnistuneet leikit ja kotona olikin väsyneitä haukkuja.Eilen extemporee lähdettiin Hakametsään, kumpikin rakki mukaan ja puistoilemaan. Auri ja Kuura kurmuuttivat ja möyhensivät Vilkkua huolella. Hyvä vaan, Tuikulla ei ollut illaksi niin paljon hommaa. Teini tihkuu draamaa ja kieriskelee huomiossa. Ja jos huomiota ei saa hyvällä, niin pahalla sitten ja huomioksi käy se muiden koirien selkäsaunakin. Tavattoman tyhmä tollo, mutta muistelisin Kuuran olleen samanmoinen, joten ehkä minunkin koirani viisastuu.

Murkkuilumörköilyikä miksi sitä tahtookaan kutsua on tosiaan alkanut nostella päätään ja Vilkusta KAIKKI on jollain tapaa reagoitavan arvoista. Reagointi on usein semmosta pientä kyttäilyä, jonka saa katkaistua, mutta nyt toisinaan jotkin ihmiset ovat osoittautuneet niiiiin epäilyttäviksi että on pitänyt vähän pöhistä ja rähistä ja pysyä tarpeeksi etäällä. Pentu saakin tässä piakkoin yliannostuksen kaikkia ärsykkeitä ja sosiaalistuskuurin, lähdemme nimittäin muutaman päivän kuluttua Helsinkiin. Meillä on siellä vielä vähän ohjelma auki, joten jos sinulla sattuu olemaan loppuviikosta aikaa, pistele viestiä, josko vaikka tavattas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)