22 lokakuuta 2015

Juntin häiriö ja pennun tokoNopeaa repertuaaria eilisistä tokotreeneistä. Taukoilu auttoi, mutta toisaalta itsellä valmiiksi vähän huono fiilis joten ei nyt ihan parasta settiä saatu aikaiseksi. Pentu kuitenkin kivasti kartalla ja keskittyi hommiin. Vilkku on myös oppinut odottamaan melko hyvin. Ensi viikolla meillä alkaa vielä leikkikurssi, niin saadaan vähän potkua ja oppia siitäkin aiheesta.

Kaukot ovat hyvällä alulla, maahan meno sujuu tosi hienosti ja jo pienellä matkallakin. Istuminen sen sijaan on haastava, Viikari kun mielellään nyppäisi pyllyä liikkeelle. Istumiseen se tarvitsee myös sen käsiavun, eikä vielä aivan hahmota mikä on homman nimi.

Kapulan pito on ärsyttävää jyrsimistä ja mälväämistä. Saimme tähän hyvät ohjeet ja kapulanpitoa aletaan nyt järjestelmällisesti opettaa.

Seuraaminen oli melkoista kuraa tauon jälkeen, mutta se lukee vierellä ja pitää kontaktin ja pari kivaa pätkääkin saatiin.

Jäävistä otimme maahan menoa ja seisomista, maahanmeno selvästi vahvempi ja varmempi. Seisomisessa vähä "ai pysähtyä?" ja vielä pari askelta. Käsiapuja tarvitaan kummassakin.

Paikkamakuuta harjoiteltiin niin että Vilkun piti tippua perusasennosta maahan ja parin ohjeistuksen jälkeen pentu hiffasi homman nimen. Loppujen lopuksi siis oikein mukavat treenit ja eteenpäin tässä mennään.

Tuikun kanssa meillä alkoi tiistaina häiriökurssi, kestää kolme viikkoa, kouluttajana Mari Kallio. Ensimmäisellä kerralla vähän pohjustettiin hommia sillä, että selvitettiin mikä kullekin koiralle on se pahin häiriö. Liike osoittautui yhteiseksi, mutta toisella pahin häiriö oli toisen koiran leikki ja touhuaminen, kun taas Tuikulle ruoka. Pätkäähään ei hurttaa kiinnostanut lelut tai patukat, mutta kun ruokaa näkyi tai kuului, niin sitten ei kestänyt. Lähdemme Tuikun häiriönsietoa kouluttamaan luopumisen kautta.

Ensimmäinen harjoitus oli ihan vain että molemmissa käsissäni oli makupaloja, käsi oli auki. Kun koira otti selkeästi pidemmäksi aikaa kontaktin, palkkasin sitä satunnaisesti kummastakin kädestä. Tuikku tajusi melko nopeasti, mutta se on kova kokeilemaan ja lohmi käsiäni melko tehokkaasti. Myöhemmin tehtävää vaikeutetaan käsien liikkeellä.

Toisessa harjoituksessa Tuikku oli perusasennossa ja sen piti luopua avopalkasta vieressään. Se kesti myös käden pienen liikkeen. Pystyin myös pudottelemaan makupaloja ilman hallinnan menetystä, joskin koira vilkaisi makupaloja.

Lopuksi perusasentoon tehtiin häiriö niin, että koutsi tarjosi makupaloja. Tuikku hyvin sitkeästi yritti, että tältä saadaan, mutta lopulta oli perusasennossa keskittyneesti.

Kyllä huomasi, että luopumisharjoitukset ja itsensä hillitseminen on koiralle erittäin raskasta, varsinkin kun homma on jokseenkin vähän uutta. Namiharjoittelulla luodaan luopumiskäytökselle alku, tämän kautta muu luopumiskäytön on helpompi opettaa. Riistaan tuskin koskaan edes yritän, sillä siitä häiriöstä koira on palkannut itsensä niin monta kertaa.

3 kommenttia:

 1. Hitsit tätä bloggeria! Tää nyt ei mitenkään liity sun postauksiin, mutta aloin ihmettelemään, että ompas sulla hiljainen blogi yhtäkkiä, mutta blogger olikin sit heittänyt mut lukijoista pihalle tai sit alunperinkin siihen on jotain tullut... Anyways nyt uusi yritys lukijaksi, koska tykkään sun postaustyylistä ja jutuista!

  VastaaPoista
 2. Huoh ei antanut sit tuota kommenttianikaan kirjoittaa loppuu :-D anyways olis ihan huisia sopia tapaaminen, pääsis koirat riekkuun keskenään ja mikä tärkeintä saatais uusia tuttavuuksia!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :D Joo ilman muuta! Olis tosi kiva, mulla nyt joulukuuhun viikonloput aika täynnä, eli täytyy odottaa vähän. Viikonloput kuitenkin parhaiten sopisi :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)