04 tammikuuta 2016

Junnu ja Juntti treenaaNäin vuoden alkuun laitoin Ylökkille jäsenhakemusta menemään. Tarkoitus on alkaa käymään taas viikottain ohjatuissa tokotreeneissä, aina vähän teemasta riippuen. Viime vuoden aikan tuli nähtyä yhtä sun toista ja todettua, että meidän tahtimme edetä on rennompi ja hitaampi. Olemme nyt keskittyneet kolmisen kuukautta pieniin perusteisiin ja arjen sujumiseen, joka on tärkeämpää.

Olemme harjoitelleet seuraavia asioita kotona

- tasapainoharjoitukset
- istu-maahan jumppa
- perusasentoa ja takapään käyttöä
- kapulan nostamista ja sekunnin kahden pitämistä
- treenin aloitusta ja selkeää loppua

Seuraavaksi olisi tarkoitus alkaa harjoittelemaan

- seuraamista
- pidempää kapulan pitoa
- paikkamakuuta

Eniten olemme kehittyneet ehkä leikkimisen saralla. Treenimme alkavat sillä, että huikkaset Vilkulle "mennääs" ja homma alkaa leikkimisellä. Väliin otetaan yleensä perusasento, istuminen tai maahanmeno käskystä ja sitten bileet. Tämän jälkeen "kiitos" ja treeni oli siinä. Tätä olemme tehneet lähinnä kentällä, sillä syksyn probleemien jälkeen olen yrittänyt saada treenille jotain rytmiä ja selkeää runkoa Vilkkua varten.

Huolimatta siitä, että tokoilumme on ollut ala-arvoista rääpellystä, olen oppinut paljon ja saanut hyviä vinkkejä. Toko ei kuitenkaan tule olemaan päälajimme vaan  pientä sivuaktiviteettia vain. Toko tosin tukee suurempaa tavoitettamme, siitä lisää toisaalla.Tuikku ylitti tänään itsensä, vau! Poistuimme mukavuusalueelta ja opettelimme jotain täysin uutta. Suoritus ei ole vielä täydellinen, mutta jo se että saan nakin ehjinä ja takaisin, on ihan huippusuoritus tuolta piskiltä! Ensimmäiset harjoitukset olivat tänään, katsotaan mihin asti päästään.

5 kommenttia:

 1. Seuraamiseen kannattaa ottaa periaatteeksi "perusasento liikkeessä" miten meidän tokokouluttaja sanoi. Tildan kanssa en kaaviota tai ylipäätään pidempää seuruuta edes treenaa, vain vaihtelevuutta (käännöksiä, peruutuksia, vauhdinmuutoksia) koska kun se osaa sen oikean paikan, ei sitä tarvitse hinkata. Seuraavalle koiralle opetan vielä paljonpaljon paremmin perusasennon, ja siihen hakeutumisen eri kulmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin meillekin neuvottiin ja sillä on menty :) Koira ei vain vielä ihan ymmärrä, missä sen pitäisi olla ja miten :D Siksi se seuruukaan ei aivan pelitä.

   Poista
 2. Ihana tuikku<3 Hienosti siltä löytyy itsehillintää, nakin ja makkaran noutoa vaan harjottelemaan:)! Pitäisi varmaan itsekkin kokeilla, kasvattaa mukavasti koiran itsehillitää ja on hyvää luopumistreeniä.

  VastaaPoista
 3. Hei mahtava tuo nakkihaaste!! Oli ihan pakko käydä koittamassa omilla koirillakin, toisella onnistu ja toisella ei :D

  VastaaPoista
 4. Vau Tuikku! Ihan järjetöntä itsehillintää vaatii tuo, en yhtään kadehdi en...

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)