27 elokuuta 2016

Poika on tullut kotiinVaroitan kuvaspämmistä, aikataulutus töiden ja muunkin suhteen muuttui, joten ensimmäinen satsi dataa on purettava julkisuuteen. Torstaina starttasimme Janikan kanssa auton ja lähdimme kohti Kuopiota. Yövyimme hotellissa ja perjantaina suunnattiin sitten Leenalle, pennun kasvattajalle. Voi mahoton miten naperot olikaan kasvaneet! Ne on alkaneet näyttää ihan koirilta, eikä ne oo edes kysynyt lupaa semmoseen!

Ennen lähtöä suunnattiin nassukoiden kanssa vielä Kuopion torille. Elonkorjuu juhlissa pikkuset pääsivät katselemaan lampaita ja vasikoita, sekä kaneja. Ja aivan huisin moni ihminen, aikuiset ja lapset ja melkeinpä kaikkihan näitä halusivat lällyttää. Niin mahottoman suloinen kaksikko. Meidän Savu on enempi kattelija tyyppiä. Siinä missä siskonsa halusi moikkailla kaikkia, Savu mieluummi kattelee ja tuumailee ja antaa sitte raaputtaa. Ei missään nimessä arka, vaan sopivan pidättyväinen, sitä oon toivonut jo edellisten koirien kohdalla. Tunnin toritouhuilu väsytti ja kummatkin vielä sippasivat. Janikan porokoira Kiki olikin sitten hyvä pentutäti.

Kuva, jonka @janikasilf julkaisi

Tori vierailun jälkeen me saimme kattavan pentupaketin mukaamme, kasvattajan täyden tuen, sekä tietysti sen ihastuttavan pennun.  Kuopiosta tuleekin meidän vakivierailu kohteemme, pitäähän sitä aktiivisesti näkyillä. Kotimatka meni ihan mahottoman hyvin, vaikka Savu on autossa himpun kuolaillut aiemmin. Savu matkasi sekä häkissä, että jalkatilassa ja sylissä, ehtiihän siinä viidessä tunnissa paikkoja vaihdella. Ei puhettakaan kuolaamisesta tai rauhattomuudesta, koko matkan se nukkui. Huoltoasemalla tallusti reippaana, teki tarpeensa ja taas nukkumaa.

Ensimmäinen yökin meni ku missäki satukirjassa. Ensin tapettiin ikea rotta, sitten unta kaaliin ja aamulla sama rotta tapettiin uudestaan. Ja yksi ainoa lätäkkö tullut, senkin minimies oli tehnyt sievästi paperille. Jos koskaan niin nyt on kyllä aihetta hehkuttaa kaikkea positiivista. Olen aina miettinyt näkyykö kasvattajan työ, esim. sosiaalistus ja miten ja kuinka ja näin pois päin. Ja kyllä huomaa että näihin on kyllä panostettu. Savu menee hihnassa kuin vanha tekijä. Se tekee tarpeensa paperille ja ylipäänsä harvakseltaan sisälle, pääasiassa se tekee ulos. Se istuu heti, kun sille ollaan tarjoamassa ruokaa. Nämä kaikki tulevat helpottamaan arkea suunnattomasti ja kokemaani verrattuna tähän on kyllä satsattu! ♥
Tänään olikin heti touhupäivä. Ajelimme päiväsellä Wuffissa käymään, sillä Savulla oli lainapanta ja -hihna. Haettiin pojalle omat kamppeet, mukaan tarttui myös narulelu ja makupaloja. Kauppaan asteli itse ja vaa'alla punnattiin. Myyjiä katteli, istu ja katteli, kävi haistamas ja sitten halusi lähteä kauppaa tutkimaan. Hyllyjen välistä näkyi berninpaimenkoira, sekös vasta olisikin kiinnostunut. Ja voi miten kiukutti kun sinne ei päässytkään ja meinasi alkaa vähän haukuttamaan. Pian oli kuitenki kiva taas tutkia hyllyjä ja olla rapsuteltavana.

Kaupoilta ajeltiin porukoille moikkaamaan Myytä. Pikkumiestä vähän unetti, mutta Myy oli innoissaan uudesta tulokkaasta. Hassua kyllä, että tämä natiainenhan oli tirpulaa isompi. Kohteliaasti tutustuivat toisiinsa ja Myy olisi halunnut kovasti leikkiäkin. Unenpöpperöinen Savu tyytyi kuitenkin nuuskuttelemaan ja maistelemaan toisen naamaa.


"mikä kumma tuo mulkosilmäseuraaja on"
"pahalle maistut"


Lunan kanssa Savu jo leikkikin, vaikkakin nelikuisella oli kovin raisut otteet. Tuima porkkimix komensi huolella hampaat kolisten ja kyllähän se innokkaan tyttösen saikin kuriin. Näistä tulee kyllä loistokaverit, kunhan päästään ulkoilemaankin kaksikon kanssa.

Ja sitten se kuvaspämmi. Tänään on naksuteltu, ulkoiltu, autoiltu (eikä kuolaa) ja puuhailtu mukavia. Savu harjoittelee rauhoittumista, hiljentymistä ja sylissä olemista. Hirmu hyvä leikkijä se on, oikein pikku piraija peto. Ja ahne possu, mutta hyvä niin. Tänään on mennyt nappulat, raejuusto ja kananmuna. Kasvaa isoksi pojaksi! Savu lähettää paljon äiskälle, siskolle, tätihaukulle, mummulle, täti Aujoojalle ja Kuopio kotolle terveisiä ♥

Lopussa vielä video kotimatkasta ja ensimmäisen päivän touhuista.

20 kommenttia:

 1. On se kyllä vaan ihana! ❤

  Nauti kunnolla tätä pentu aikaa kamerankin kanssa, tää pentukuumekin on niin ihana asia :D

  Tosi ihanan näköinen pikkuinen, kiva kun arki on lähtenyt sujumaan nopeasti.

  Mitä sulla olisi tämän kanssa suunnitteilla, ja minkälaisilla lajeilla ajattelit edetä pidemmälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toko ja frisbee on ihan kisatavotteilla. Jos pojasta kasvaa hyvä juoksija niin sitten myös vetohommia :)

   Poista
 2. Voi hyvänen aika onhan se nyt aivan syötävän suloinen!

  Itselle tullut hyvin selkeäksi se että kasvattajn tekemä työ näkyy kyllä pennussa tosi selvästi! Meillä on Korppu ja Kirppu tullut kyllä aivan eri maailmoista ja varmaan osaat arvatakin kumpi oli pentuna se pellossa ja lehmänpaskassa elänyt :'D Nyt sitä jo ihan hauskuudella muistelee mutta on se sanomalehdelle/yleensä ulos tekevä ja hihnassa olon osaava pentu vaan niin sata kertaa helpompi ja mukavampikin siihen alkuun. Nautinnollista pentuaikaa, ne ei kyllä lupia kysele siihen kasvuun ja kohta on jo murkkuikänen mötikkä kainalossa :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo se vähän riippuu mihin niitä pentuja ollaan lähtökohtaisesti kasvattamassa :D Paimenelle maatila on ihan mainio.

   Poista
  2. Tietysti ja itsehän pennunottaja aina sen kasvattajan valitsee, kunhan pohdiskelin :')

   Poista
 3. Nonni, otithan sä tän pennun :D

  VastaaPoista
 4. Miten syötävän suloinen porolapsonen <3
  Myyn rinnalla näyttää kyllä jo isolta pojalta. Ei muuta kun nautit nyt täysin rinnoin tästä pikkukaverista, pentuaika kun on niin lyhyt <3

  Paljon onnea ja iloa teille! :)

  VastaaPoista
 5. oi että kun on suloinen kakru <3

  VastaaPoista
 6. Voi ihania kuvia ja ihana kakara ja onnee pennusta!<3

  VastaaPoista
 7. voi älyttömyys miten ihana pikku tyyppi! <3

  VastaaPoista
 8. Voi miten ällösöpö Savu on! <3 Tosi komea pentu, onnea vielä tätäkin kautta pennusta! :)

  VastaaPoista
 9. Apua, niin suloinen, onnea vielä pennusta! Tosi kauniita kuviakin oot ottanut! <3

  VastaaPoista
 10. On se suloinen <3 seurasin pentujen kehitystä Paimenlauma-blogissa ja nyt laitetaan tämä lukulistalle :) itsellä on Hippu-neiti 1,5 v, Sheltti-lapinkoira-porokoiramix :)

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)