06 huhtikuuta 2023

Maaliskuun treenikooste

On se nyt ihme ja kumma kun mitään ei muka ennätä kirjoittaa ajantasaisesti. Kirjoittamisen tarve tai aiheideat eivät ole minnekään hävinneet, toistaiseksi vain resurssin omaksi iloksi kirjoittamiseen ovat olleet vähän vähäisemmät. Tai toisin sanoen, olen panostanut yöaikaan aiemman kukkumisen sijaan nukkumiseen.

Kuvaustekniikka treenien videoinnissa on ontunut perusteellisesti, on ihan tuskastuttanut. Treenien videoiminen on minulle tärkeää (siis niin tärkeää että siitä on oikein postausluonnos viimeistelyä vaille valmiina) että kännykän temppuilu on vähän kiristänyt hermoa. Viime treenit kuvasin järkkärillä, mutta joku videotiedoston siirtämisessä tietokoneelle on nyt takunnut, enkä ole päässyt videoon käsiksi. On jatkettava perehtymistä, sillä se on minulle tärkeää dataa Loimun koirahäiriötreenistä; videolta näkisin, mihin se tarkalleen ottaen reagoi.

Se rutinoista tältä erää ja sitten tiivis paketti maaliskuun treenimuistiinpanoja.

 

Loimun kanssa ehdittiin käydä peräti kolmesti eri koirien kanssa treenaamassa. Tuli käytyä siten myös kolmessa eri hallissa joten sinänsä koirahäiriötreenejä ei voi keskenään vertailla. Kuitenkin monessa kohdassa tuli uutta informaatiota ja oivalluksia, mikä tarkalleen ottaen vielä on haasteellista. Helpossa häiriössä tuli edistymistä. Loimua helpottaa se että sillä on jokin selkeä tehtävä häiriössä tehtäväksi ja kosketusalustat onkin olleet kovassa käytössä. Kuitenkin jos ympäristö on liian hankala, Loimu saattaa teknisesti kyllä juosta alustalle mutta haukkuu koko ajan. Riittävä etäisyys toiseen koiraan ja sopivan rauhallinen häiriökoira saavat Loimun malttamaan mielensä ja tekemään omia tehtäviään hiljaa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, oikein muutakaan ei kannata uskoa 😂

Kosketusalustaharjoitukset etenivät siten että Loimu osaa nyt juosta alustalle myös kauempaa ja pysähtyä sinne. Se osaa myös juosta liikkuvan alustan kiinni ja pysähtyä siihen vaikka jatkaisin itse liikettä. Alkuun on päästy ja tästä jatketaan eteenpäin.

Yleisesti ottaen Loimun on helpompi sitoutua yhteistyöhön silloin, kun minulla on tarjota sille paljon mielekkäitä tehtäviä tai spontaania yhteistä sekoilua. Tämä haastaa vähän itseäkin, mutta koiran palaute on ollut kyllä selkeä. Loimu ei määräänsä enempää ainakaan toistaiseksi motivoidu odottelusta ja asettumisesta, vaan sen on paljon helpompi käsitellä ympäristön erilaisia häiriöitä liikkuen.

Perusasennosta ensimmäisiä askeleita seuraamiseen on harjoiteltu ja helpossa ympäristössä Loimulla vaikuttaisi olevan näistä ihan ideakin hallussa. Perusasento yleisesti ottaen sujuu pääsääntöisesti kivasti. Sen sijaan palkitseminen on välillä yksi mysteeri; Loimu voi leikkiä tai sitten ei. Se saattaa syödä namin, mutta ei jää tavoittelemaan toista namia. Näistä lisää raporttia sitten, kun ollaan päästy eteenpäin. Ehkä 😁

   

 Savun kanssa jatkoimme kisamaisia treenejä liikkurin osalta; liikkeen aloituksia ja muutaman kerran seuraamista temputtaen. Savun siirtymät ja sosiaalisen palkkaan vastaaminen ovat nykyään sitä mitä joskus tavoittelin, joten kyllä me saadaan vielä seuraamisesta häiriössäkin mielekäs ja sujuva tehtävä.

Rallytokon liikkeitä hiukan kerrattiin ja ohjaajan kotiläksy on harjoitella vihjeet uudelleen ulkoa. Voi hyvänen aika olen unohtanut kaiken, mutta onneksi Savun puolen vaihdot ja oikean puolen seuraaminen oli edelleen tosi hienot. Varovasti ollaan tsekkailtu koekalenteria, josko sitä uskaltaisi tutuille kentille rallytokokokeisiin tänä vuonna. Kunhan maa sulaa, aloitetaan taas kuukausittaisen ratatreenitkin. Ja on se reipastuttava ihan olkkarin nurkassakin näissä kiemuroissa.

Ruutuun lähetystä saatiin Savun kanssa kivasti eteenpäin; juoksee haukkumatta. Sen sijaan merkin kierto on varmaan ikuinen murheenkryyni. Jatketaan sitä jotenkin ruutujuttuja soveltaen, namikupin sijoittelu vain tällaista tehtävää varten on tuntunut hankalalta. 

Tunnari jonka kanssa olen kriiseillyt ja joka on ollut joka treenin jälkeen tauolla, onkin edennyt. Savun ilmaisu purkkiradalla on oman kapulan lipaisu 😂 Ei harmistuta tästä, sillä myöhemminhän Savun tulee nimenomaan ottaa kapula suuhun. Ja Savun tuntien se ei ihan turhan päiten mitään suuhunsa ota, joten ollaan tyytyväisiä tuollaiseen oma-alotteisuuteen.

Paikkaistuminen harppasi eteenpäin korokkeen avulla. Riviin  siirtymän muiden koirien kanssa alkavat myös sujua rutiinilla. Kunhan saadaan vielä kokeenomaista liikkuritreeniä ihan ohjaajan pääkopan vuoksi, voisi sitä uskaltaa taas kokeisiinkin kokeilemaan. Ahkerasta avoimen treenaamisesta huolimatta jatketaan Savun kanssa vielä alokas luokassa koularin metsästystä. Tai jatketaan, jos uskalletaan kisaamaan. Onneksi treenaaminen on palkitsevaa ja kivaa ilman koetavoitteitakin, kai se on tätä se aito koiraurheilun ilo 💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)