12 kesäkuuta 2015

Ei kotia ilman hyviä maastoja


Nyt alkaa olla kaikki tavara kämpässä paikallaan ja on ainakin teoriassa mahdollista alkaa pyörittämään arkea. Minua on koko ajan eniten kiinnostanut tämä ympäristö, ihan lähinnä koirien kannalta ja niinpä sitten kartasta tutkin mitä missäkin on. Eilen lähdimme kävelytietä Vilkun kanssa iltalenkille, jatkoimme pururadalle ja poikkesimme sieltä pienille poluilla. Pururata oli sorapohjainen, leveä ja melko kova. Hyvä alusta pyöräilylle ja matkaltaan 4km, juuri sopiva.

Pururadalta erkani pieniä polkuja metsiin ja suopohjaisiin alueisiin, joista muutamassa Vilkun kanssa poikkesimme. Polut olivat hiljaisia ja niillä pidin Vilkkua irti. Pieni ilakoi kuusimetsässä mustikanvarpujen seassa ja suopohjaisessa risukossa Vilkku pulahti ojaan uimaan parikin kertaa. Oliko se tarkoituksen mukaista, sitä en tiedä. Pentu nimittäin yritti toistamiseen ylittää yli metrisen ojan hyppäämällä, huolimatta siitä, että kastui. Ehkä veteen hyppiminen oli kivaa?


Pururadalta löytyi myös pieni suolampi, jossa ainakin helteellä voisin mahdollisesti koiria uittaa. Myös aukeampia paikkoja oli ja kotimme lähellä on peltoa, joten voin viedä Tuikkua liinassa. Sehän ei taajamassa voi vapaana ulkoilla. Kartoitin Tuikkua varten myös lähimmän koirapuiston, joka sijaitsee 8km päässä. Kunhan pyöräni on saatu huollettua, pyöräilen tarkistamaan reitin, jotta tiedän, voinko polkea sinne Tuikun kanssa. Hankintalistalla on Tuikulle springeri, tulee tarpeen, sillä pyöräily tulee olemaan kesällä iso osa sen liikuntaa.

Tässä lähellä on myös pieni kenttä, johon olen jo suunnitellut toko ja rallytreenimme, sekä vepen kuivaharjoittelut. Itse asiassa, tämä vaikuttaa oikein mukavalta paikalta. Pururadan ympäristö ja maasto olivat ihanat, käki kukkui ja me näimme päästäisenkin. Hupsu pieni siimahäntä vilisti karkuun kovasti piipittäen, hih. Seuraavaksi olisi kiva löytää tuttuja ja uusia ystäviä täältä päin, jotta olisi mahdollista saada lenkille seuraa. Ja viikon kuluttua, eli juhannuksena Tuikun olisi tarkoitus muuttaa tänne. Siinä on useampi vapaapäivä kotiuttaa sitä ja jos ne sujuvat hyvin, saa se jäädä arkipäiviksikin. Mikäli ongelmia ei viikon aikana ilmene, saa Tuikku jäädä, sitä toivonkin.

2 kommenttia:

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)