25 kesäkuuta 2015

Ei se aina mee, niinku oppikirjois lukeeMuutama päivä sitten oli pitkästä aikaa rallytreenit, ihan kahden kesken Tuikun kanssa. Ja ne olivat kyllä surkeimmat treenit aikoihin. Plääh, ei vaan sujunut ja lopetetttiin sitten tyydyttävään kolmen askeleen seuruupätkään. Tällä kertaa hiostava ilma ja hyttyset ärsyttivät minua, eikä Tuikkukaan parhaimmillaan ollut. Muutosstressiä?

Noh, rakki on nyt kuitenkin rekisteröity ja tähtäämme syyskuun rallystarttiin. ALO luokkaan siis, hyvin on aikaa hioa viimeisiä liikkeitä. Lähinnä kisanomaista ja ratatreeniä olisikin sitten tarkoitus tehdä. Yritän saada kuvattua treenejä jatkossa paljon videolle, jotta saan palautetta ja voin itsekin katsoa, edistymmekö. Jos jotain kiinnostaa, niin treeniseuraa tänne kiitos!Tiistai-iltana olikin vepetreenit, vepekuvat c. Anni A. Alku oli nuiva ja mälsä ja en saanut koiraan otetta, eikä Tuikku ollut mitenkään erityisen "jeejee mennään". Lahnailua ilmassa. Veneestä hyppy ookoo reipas ja uintitekniikka tuolla on hyvä, melkein voisin sanoa, että ryhmän osaavimpia siinä. Veneenhaku nyt oli taas mitä oli, kahdet treenit jäänyt välistä, joten rakki ei olisi millään tarttunut köyteen. Saatiin sentään syttymään patukalle ja hinasi sitten sillä. Uutena juttuna otettiin hukkuvan pelastus ja siinä kohtaa Tuikku alkoi olla hereillä ja meillä oli hyvä tatsi. Hetsaamalla koiran sai ihan liekkeihin ja se meinasi riemullaan hukuttaa hukkuvan lopullisesti... Hupsis.Muistilista

- perehdy vietteihin, jotta tiedät miten/millä voit palkata koiraa
- perehdy virehommiin
- ole itse läsnä ja mukana hommassa

Vilkku oli treeneissä mukana katselemassa ja pikkujunnu pääsi lopuksi Tuikun kanssa uimaan. Tuikku kun haki patukkaa, viiletti pikkuneiti perässä. Ja ui ihan vahingossa ja huomaamattaan. Patukasta Vilkku innostui kovasti, Tuikku kun vähän lisäsi potkua naperoon. Eli hyvä maku jäi sitten siitä reissusta.Vilkkulaisen kanssa olemme treenanneet about joka toinen ilta perusasentoa. Olen yrittänyt välttää imutusta, en henk koht diggaa siitä. Vaikka namit ovatkin kädessä, olen yrittänyt välttää sen suurempaa käsiapua, nyrkkini asento määrää pitkälti, miten Vilkku kääntyy. Persus pennulla on jokseenkin vetelä? Vaikka kivasti se sitä liikuttelee. Ollaan nyt pariin kertaan maisteltu askelten ottamista. Ei näytä minusta pahalta, mutta toistaiseksi pysymme perusasennon hiomisessa.

Kapulaan on tutustuttu ihan vain koskettelun merkeissä. Tänään harjoiteltiin istumista ja maahanmenoa ja kun pentu iltapäivällä hiffasi kummankin, mentiin ihan täysillä istu-maahan-istu jumppaa. Se olisi ehkä pitänyt ottaa videolle, sillä nassikka tykkäsi ihan sikana!

Ennen kuin jatketaan tästä yhtään mihinkään, perehdyn taas johonkin. Saalisviettiin, vireeseen, toko alkeisiin? Ilmoittaudun tilipäivänä sinne pahuksen tokokurssille. Ja sitten panostan Vilkun kanssa vaan arkisiin asioihin ja meidän suhteihiin. Ja esittelen silloin sun tällöin tokojuttuja. Koska valkkukurssilla ehditään sitten oikeasti opetella. Sitä paitsi, minusta tuntuu, että arjessamme on sellaisia opeteltavia aukkoja, että tämä saadaan sujumaan... Joten keskittykäämme niihin jälleen.

6 kommenttia:

 1. Onko sulla go pro kun tuossa ekassa kuvassa näyttää siltä että ois moinen vehje? Onko ollu hyvä hankinta mikäli on semmonen käytössä... oon itelle miettiny sen hankkimista :)

  VastaaPoista
 2. Mä ehkä palkkaisin tos seuraamis (imutus?) jutskassa ylhäältä päin, nyt palkka tulee susta pois päin -suunnasta, sivulta. Ja emmä tiiä, nythän sä kyl tavallaan opetat sitä seuraan sun nyrkkiä etkä sua... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun oon ihan pihalla ja burn out mutta tullaan lauantaina sun haukuttaviks :D

   Poista
 3. Juup, nyrkkiähän se seuraa. Jos sitä haluat välttää niin ensin se idea perusasennosta tosiaan kuntoon :) Kapulan kanssa voisit koittaa heittää namin pois kapulan luota tai palkata kädestä niin että koira hakeutuu hetkeksi pois kapulalta. Niin että koiran joutuu palata aina takaisin kapulalle palkan saadakseen. On ehkä koirallekin kivempaa kun saa vähän liikettäkin mukaan ja saa vähän enemmän nähdä vaivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah joo, tänään käytiin kaverilla esittäytymässä ja pistämässä alkeita kuntoon. Nyt meillä on myös paikka tokokurssille, joka alkaa ensi kuussa, eli saadaan hommat toimimaan :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)