19 joulukuuta 2015

Kyky aloittaa ja lopettaaTokotauko on ja jatkuu, mutta aloitus-lopetus treeniä aloittelimme tänään. Treenien ydinproblematiikka on ollut se, että välipalkkaan koiraa kyllä ahkeraan, mutta palkka ei ole koskaan tarkoittanut loppua, vapautusta tai taukoa. Tai ainakin hyvin harvoin. Siinä siis palkka menetti arvonsa, koira mielenkiintonsa ja treeni tarkoituksensa.

Tänään harjoituksemme oli yksinkertainen. Kävelimme reippaasti kentälle, kutsuin Vilkun perusasentoon, odotin että se otti kontaktin ja bileet. Ja tällä kertaa ne bileet meinasivat ihan superleikkiä ja riehumista ympäri kenttää. Lelu piiloon, sama uusiksi. Olin passiivinen kunnes pentu otti perusasennossa kontaktin, sitten leikittiin ja lelua repimällä pois kentältä ja homma oli loppu.

Ajatella, että on joulukuu jo yli puolen välin ja me treenailimme samassa kelissä kuin syyskuussa. Alku-loppu leikkiharjoitukset jatkuvat joulukuun loppuun ja sitten palaillaan treenailemaan muutakin. Kun nyt vain alkaa sujua leikkiminen ja selkeä aloitus ja lopetus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)