15 joulukuuta 2015

MaalaisvierailuaViikonloppuna vierailimme vanhemmillani samalla, kun haimme Tuikun takaisin kotiin. Käytimme kaikki kolme piskiä soramontulla juoksemassa ja samalla soviteltiin kaikkien uudet Pompat. Ei moittimista, istuvat hyvin päälle ja pysyivät kovassakin menossa! Ainoastaan Myy jäykisteli, mutta ilman pomppaa pikku tirpula päästeli kovaa kyytiä.

Myyn ensimmäiset juoksut loppuivat juuri, mutta Vilkulla vielä odotellaan alkavaksi. Käytös on ollut nyt tasaisempaa ja koirien keskinäinen tauko teki hyvää. Tuikku oli montullakin vallan kuuliainen ja mielissään pentukavereista. Kotona yksinolot ovat sujuneet hyvin, sänky ja sohva on aina myllätty, mutta se on pieni haitta kaiken nähdyn jälkeen. Videon mukaan koirat eivät myöskään nahistele keskenään, totta kai huolehdin kaikki mahdolliset kinastelun kohteet pois.

Tuikun taakanvetovaljaat saapuivat myös, Jum-Jum'silta tilasin ja sieltä sain myös loistavat ohjeet lajiin ja sen harjoitteluun. Pari lenkkiä on jo vedetty ja valjaat istuvat hyvin. Tuikulle homma on oikeastaan tuttua, ainoastaan valjaat vaihtuivat sopivimpiin. Nyt on menty kaksi kertaa 4,5km lenkki kevarinrengas perässä. Mitähän tuo rengas painaisi, ehkä 5-7kg. Nyt kasvatellaan kuntoa ahkiokeikkoja varten, jaksetaan sitten talvitapahtumissa vetää lapsia.

Vilkun kanssa ollaan vaan höntsäilty ja temppuiltu, sekä pureuduttu ihan arkiasioihin. Melko paljon olen nyt käynyt kavereiden kanssa lenkillä ja juttuseura onkin mukavaa. Vilkku on ollut lenkit pääasiassa irti, niin saa mennä rallittaa kunnolla. Kovia pakkasia varten tilasin tuolle Hurtan mikrofleece haalarin ja sekin oli sopiva. Manttelin sijaan Vilkkua vähän haalari ällötti, sehän koskee mahaankin...

Vilkulle olen myös pähkäillyt vetoa harrastukseksi, mutta tuo on niin sälittävän pieni sintti. Kikkarilla tai potkurilla olisi kiva mennä ja korkeammallekin tähdätä... Mutta jos ajattelisi että Vilkku vetää hyvin ja haluaisi vähän edetä niin sille tarvitsisi samaa koko luokkaa olevan vetokaverin ainakin lainaksi, jotta kumpikin kirittäisi ja jaksaisivat yhdessä paremmin. Noh, vetohommia ehtii junnulle mietiskellä ja pohtia myöhemminkin, kokeilee vaikka joskus. Tammikuussa pitäisi sitten taas alkaa tokotreenit, frisbeet... Tuikulla aktivoituu tämä taakanveto ja tammikuun lopussa alkavat vepen kuivatreenit. Kyllä tästä taas vauhtiin päästään, kunhan joulu levätään! Nauttikaa kuvista...

4 kommenttia:

 1. Myy! Postaus siitä olis kiva :)

  VastaaPoista
 2. Tuikun taakanvedosta ois kiva saada jonkunlaista postausta jossain välissä! :) ja vitsi Myy on kyl ihana :D

  VastaaPoista
 3. Minäkin haluan postausta Tuikun taakanvedosta :3 Ja tietysti olis kiva kuulla taas Popista :)

  VastaaPoista
 4. Me ollaan juostu Bean kanssa, Bealla on kokoa huikeet 42 cm ja 13 kg. Eihän siitä nyt miksikään saksanseisojien haastajaksi MM-tasolle ole, mutta näin harrastelijalle ei koiran koko ole este :)

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)