05 helmikuuta 2022

Retkihaaveita 2022

Ja kuinka ollakaan, sääolosuhteet muuttuivat sen verran villeiksi, että tämän päivän retki peruuntui. Ensin olisi pitänyt liukastella pari tuntia autolla ja sen jälkeen polulla jalkaisin, joten toistaiseksi Selkämeren kansallispuistoa käyntiä vähän lykätään. Toisaalta eilen onnistui sellainen hankinta, että itsenäinen arkiretkeily lasten kanssa helpottuu huomattavasti. Ystävällinen naapuri vinkkasi Tori kohteesta, ja meille kotiutui eilen Deuterin vanhinta mallia oleva lapsenkantorinkka. Nyt päästään helposti pienille retkille omalla väellä, kun Papu jaksaa jo kävelläkin ja Pipan saa eväiden kanssa kyytiin. Loimu onkin naapurin Deuterin todennut tauolla hyväksi nukkumapaikaksi.


Peruuntuneesta retkestä huolimatta on silti retkifiilis, joten kirjoittelen aiemmin instagramissa jakamani retkihaaveet tänne hiukan paremmin avattuina. Retkihaaveet otsikkona toimii paremmin kuin tavoitteet, sillä luonnossa liikkumisen pitäisi olla matalan kynnyksen lataavaa tekemistä, eikä pakonomaista suorittamista. Jokainen saa tietysti retkeillä miten itselleen parhaaksi kokee, mutta itse yritän opetella tuosta "pakko pakko pakko" meiningistä pois 😁

Retkihaaveet

Telttayö itikoiden herkkuna
Jos telttailee sulanmaan aikaan, niin itikoiden herkuksi siinä joutuu. Asiaa täytyy ennalta muistella aina hieman, jotta ei todellisuutta kohdatessa pety. Kenties tänä kesänä telttaillaan Loimun harjoitukseksi myös ihan pihassa. Vähintään Savun kanssa lähdetään kuitenkin pikkuisen kotipitäjää kauemmas telttailemaan. Toisaalta lähimaastossakin pihasta kävellen on kivoja telttamaastoja, joten ei ola mahdoton ajatus tehdä telttaretkeä ihan jalkaisin tästä.

Laavuyö pakkaskelissä
Tämä on mun suuri toiveeni kevättalvelle! Ei pelkästään se että saa nukkua ulkona, vaan saa nukkua yksin ja silloin on mahdollista nukkua eikä vain yrittää nukkua. Toki nukun ulkona hyvin muutenkin. Viikot menevät vinhaa vauhtia ja kohta on kevät, mutta ennen itikoita aion ehtiä lähilaavulle nukkumaan. Olisi ihanaa jos olisi vaikka tähtitaivat tai kuutamo, mutta minun tuurillani nautittaisiin varmaan vesisateesta.

Uusi kansallispuisto
En ole sitten toissavuoden käynyt yhdessäkään minulle uudessa kansallispuistossa. Olen pyöritellyt Teijoa ja Päijännettä kohteina. Vasta muutama viikko sitten tämän päivän retkeä suunnitellessa havahduin, että Selkämeren kansallispuiston mannerpolut ovat paljon lähempänä.

Kanoottiretki paikallisessa järvessä
Viime kesänä kävin Savun kanssa melomassa Karhepääskyn kanootilla. Tänä vuonna haluaisin melomaan ajan kanssa ja ehkä jonain vähemmän itikkaisena ajankohtana. Jos kanoottiretki nyt ei jostain syystä toteudu, niin aina voi lainata mummolasta SUP-laudat ja laskeutua tunnelmaan niillä.

Retki uuden retkiseuran kanssa
Kuka lähtee mukaan? 😅

Minivaellus 2-3 yötä ja vaikka 60km
Pari vuotta sitten olin maastossa miltei neljä päivää ja taitoimme kaverin kanssa 65km. Vielä en tiedä miten pitkälle reissulle pääsen tänä vuonna, mutta kyllä yksi reissu voisi olla kilometrien keräämistä. 

Lappi isolla ehkällä
Joka vuotinen ja varmaan puoli elämää kestävä. Lappiin lähtö vaatii muutakin resurssia kuin aikaa ja mielenkiintoa, enkä toisaalta välitä lähteä niin kauaksi tekemään lasten kanssa pieniä päiväretkiä jotka voin tehdä kotopuolessakin. Haaveilen viikon vaelluksesta erämaassa, mutta se nyt ei ole tälle vuodelle mitenkään realistinen haave. Kenties muilla menoilla käydessä pistäydytään jossakin Lapin retkikohteessa.


Nyt vain kalenteriin uusia retkiä suunnittelemaan, sekä varaamaan kaappiin varaeväät spontaania retkeä varten. Ovat tuollaiset varaeväät tulleet käyttöön, joten siksi pitää varata uudet. Jos retkikärpänen on puraissut, vilkaise ihmeessä Retkihaasteen 2022 lista joka motivoi ja innostaa kaikenlaisiin isoihin ja pieniin, arkisiin ja juhlallisiin retkiin.

Seikkailunhaluisia retkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)