26 helmikuuta 2022

OT-tokotreenit DiuDiulla


Tänään kävimme ensimmäistä kertaa DiuDiu Centerillä, jonne olimme sopineet helmikuun toiset  omatoimitokot. Videoiden kansikuvat on ottanut taas Mira ja videot kuvasivat uudet tutut Laura ja Kati. Lauantai aamu ei ollut minulle tämän viikon paras eikä ajatus oikein toiminut treeneissä, joten vähän sählättiin.

Loimu taukoili nuuskumaton kanssa sen aikaa, kun Rudi oli treenivuorossa. Hieman Loimu haukahti kun Rudi haki kapulaa, mutta olimme riittävän etäällä ja Loimu rauhoittui takaisin. Palkkailin Loimua matollaan makaamisesta, mutta koska uusi halli ja vähän hälinää ympärillä, niin pääasiassa Loimu sai syödä nuuskumatosta.

Omalla treenivuorolla otin Loimun kentälle. Palkkasin sen kontaktista sosiaalisesti, sitten lelulla ja lelun vaihdoin namiin ja sama setti jatkui. Tämä on toiminut aika kivasti ja Loimu pystyy jättämään ympäristön rauhaan. Toki vuoron päätteeksi vapautin Loimun ja se kiersi kaikki ihmiset läpi, mutta kesken yhteisen tuokiomme se ei juurikaan lähde. Ihmisten moikkailuun pitää kyllä kehitellä jokin "kontaktilla pääsee" runko, jotta Rakettikettu pysyy jollakin tapaa kontrollissa myös intoillessaan.

Savun kanssa aloitin treenit taas paikan haltuun ottamisella. Oma pää oli sen verran jumissa, että päästin Savun vain kentälle irti ja se laahusteli ympäriinsä haistelemassa. Olisin tietysti voinut tehdä niinkin, että olisin kiertänyt hallin ympäri Savu hihnassa, mutta tänään näin. Jos itsekin, niin Savukin oli vähän väsähtäneen oloinen eikä tänään innostunut lelupalkasta yhtään - ruokapalkka onneksi motivoi, vaikka ihan parhaassa terässä emme olleet.

Teimme seuraamista liikkuoidusti ja noin kymmenen askelta suoraa sujuu jo tosi kivasti kontaktin putoamatta. Palkkasin Savun omatoimisesti kaikista käännöksistä, hyvin saatiinkin suoraa pätkää pohjalle. Joku ajatuskatkos tuli itsellä ja seuruutin meidät ihan treenikaveria päin, josta Savu menikin katsomaan treenikaverin. Jos jotain positiivista, niin Savu ei haukkunut lainkaan! Vaikka kaksi treenikaveria oli meille ennalta tuntemattomia, niin Savu ei juurikaan häiriintynyt ihmisistä. Kompasteluni jälkeen seuruutin Savun uudelleen kaverin ohi molempiin suuntiin, eikä me siinä sitten enää mokattu.

Hyppynouto oli tälle päivää ihan liikaa etenkin kylmiltää. Savu ei ensin tajunnut yhtään mitä sen piti tehdä. Kun sitten näytin Savulle hyppyesteen, se hyppäsi ja jäi odottelemaan esteen taa. Kävin lopulta näyttämässä kapulankin ja jonkinlainen suoriutuminen saatiin. Toinen hyvin alkuun lähtenyt suoritus vähän katkesi kesken kun huutelin Savulle ohjeita ja pysähtyi katsomaan mitä asiaa minulla oli - olisinpa vaan ollut hiljaa niin olisi ollut saumattomampaa 😆 No mutta hyppynoutoon hiukan varmuutta erilaisilla esteillä.

Kaukot liikkuroidusti menivät varmaan paremmin kuin koskaan. Savu ei äännellyt tai haistellut, vaan se oli "kaukot" vihjeen jälkeen hyvinkin skarppina ja vaihdot mainiot. Selvästi jumppa, vihjeiden päivittäminen ja yleisesti ihmishäiriöiden haltuun ottaminen ovat tehneet tehtävänsä.

Kiva treenikokemus oli silti, vaikka emme tänään loistaneetkaan. Kiitos treeniseuralle! 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)