19 helmikuuta 2022

Rally ratatreenit ja Canisport tokovalkku

Torstai iltana kiirehdittiin Tamskille rallytokon ratatreeniin. Treeneihin oli suunniteltu kaksi rataa, joista toinen oli pelkkiä täyskäännöksiä (ihan superkiva) ja toinen myös käännöspainotteinen. Olimme Netan ja Miran kanssa jo aiemmin puhuneet koiriemme lämppärutiineista ja niistä kiinnipitämisestä. Minulla onkin ollut opettelua hyväksyä Savun voimakas tarve haistella ja toisaalta malttaa antaa sen haistella rauhassa hoputtamatta sitä. Savun työskentelyssä on todella hurja ero, kun se on saanut haistella ennen treenejä. Tokikaan tämän hetkinen lämppärutiini ei ole ihan lopullisessa muodossaan, mutta pikkuhiljaa.

Rallytokon ensimmäinen ratapätkä meni aivan tosi kivasti, samoin toinen. Savulla oli tosi kiva flow päällä, mikä sillä onkin kun se saa itse ilmoittaa olevansa valmis treeniin. Sitä niin helposti itse päättää että me tehdään asiat x ja y, viis siitä mitä koira haluaa tehdä.

Toisessa setissä lämppäsin Savun vähän huolimattomammin ja seuruutin sen hallin perälle, jossa se lähtikin haistelemaan ja nuolemaan mattoa. Ohjaajan vastuulla on tehdä treeniolosuhteista sellaiset että koira onnistuu, ja tuo toinen kokonaisuus ei nyt selvästikään onnistunut. Kaikki klipit ovat silti videolla paitsi itselle muistiinpanoksi, myös jollekin jota kiinnostaa haisteluongelman kääntäminen vahvuudeksi.

Itse rallytoko liikkeet ja useampi kyltti peräkkäin menivät tosi kivasti, eikä Savu varsinaisesti kesken töiden lähtenyt haahuilemaan. Seuraaviin treeneihin vielä paremmalla suunnitelmalla ja kotiläksyt tehtynä.


Kuukausi vierähtikin nopeasti ja lauantaina oli toinen kerta meidän tokovalkkua. Poikkeuksellisesti oli molemmat koirat mukana ja poikkeuksellisesti valkussa väkikato, joten ennätin kysyä vinkkiä kummallekin koiralle. Kahdessa tunnissa tulikin ideoita ja ohjeita niin paljon että nyt pursuan intoa, vaikka samalla pelkään unohtavani kaiken 😅 Siispä nopeasti suurpiirteisen muistiinpanot tänne muhimaan, kenties niistä saa jotakin irti. Saa kysyä, jos jonkin on epäselvää.

Savun kanssa katsottiin alkajaisiksi seuraamista. Meidän ikuisuuspulma on ollut kontaktin putoilu, enkä ole keksinyt siihen mitään huimaa ratkaisua. Tänään saatiin kuitenkin työkaluja, joita olenkin rallytokossa käyttänyt mutta en ole oivaltanut soveltaa samoja tokoon. Vahvistamalla Savun käännöksiä voidaan samalla ladata pohjalle kestoa suoraan seuraamiselle. Hallilla tämä lähtikin hyvin alkuun ja tarkoitus on vahvistaa jokaista eri käännöstä ja vauhdimuutosta ja muistaa vaihdella suoran seuraamisen askelmäärää. Kirjanpito pop!

Kaukoihin saimme hyvät jumppaohjeet ja vinkkejä tassujen paikalla pysymiseen. Asentojen vaihtojen vahvistamiseen otetaan pomppu työkaluksi. Tämän järkevämmin en osaa asiaa kirjoittaa, mutta blogiin tulee varmasti lähiaikoina video meidän kaukoista. Pitää keittiötreenien kanssa ryhdistäytyä ja laittaa treenialustaksi matto - se on ollut kerättynä pois pennun pissailujen vuoksi.

Jäävissä me ollaan maahan menoa lukuunottamatta aivan alussa. Nyt ollaan tehty istumista ja meitä muistutettiinkin tekemään yhdessä setissä vain yhtä asentoa. Etenkin kun liikkeestä seisominen ja istuminen ovat Savulle ihan uusia juttuja, ei niitä ole syytä vielä hetkeen sekoittaa. Istumiselle ja seisomiselle täytyy vielä päättää vihjeet, sekä vahvistaa nimenomaan pysähtymistä pomppimisen tai valumisen sijaan.

Keskustelin myös Savun lämppärutiineista, jotka osin vähän junnaavat. Saatiinkin vinkkejä ja jatkojalostan lämppärutiinit nuuskumaton avulla eteenpäin, tavoitteena se ettei Savulle tule enää treenikentällä treenin aluksi tarvetta haistella. Siihen meillä on vielä hiukan matkaa, mutta jos Savu malttaisi rajata haistelut nuuskumatolle ja tarjoaisi muualla yhteistyötä, oltaisiin me jo tosi pitkällä. Ihan ensiksi on keskityttävä taas erottelemaan tauko treenistä ja satsattava palkkioiden laatuun. Sekä pyrittävä pitämään huoli ettei Savu jää tyhjän päälle hillumaan, jolloin se helposti vajoaa omiin juttuihinsa.

Loimun kanssa lähinnä ihmettelin mitä tehtäisiin, onneksi kouluttajalla oli paljon ideoita pääni menoksi 😂  Kerroin mitä olemme tehneet ja etten ole aivan varma mitä kaikkea kannattaisi tehdä, mutta olen noudatellun "palkkaa silti" periaatetta, jolla ei voi mennä pahasti pieleen. Isosti ei onneksi olla vielä mitään mokattu ja reilusti saatiin ohjeita jatkoon. Taas on monta juttua, millä saadaan pieni issikka tuossa tuokiossa väsyneeksi.

Aloitimme Loimun kanssa treenit kaavalla kontakti, sosiaalinen palkka, lelu ja lelun vaihtaminen namiin, josta jatkoin heti peruuttaen karkuun ja jälleen kontaktista sosiaalinen palkka, lelulla leikki ja lelun vaihtmainen namiin. Loimu lähti hommaan ihan superinnoissaan mukaan ja mm. tämän kautta saan vahvistettua sen suuntautumista ja sitoutumiasta nimenomaan itseeni. Vaikka Loimu bongaa targetit hyvin ja tarjoaa heti vadin päälle kiipeämistä, on tokouraa ajatellen olennaisempaa että se pyrkii kontaktiin minun, eikä kohteiden kanssa 😁

Merkin kiertoa teimme alkuun hallilla, kun siitä ei tullut keittiössä mitään. Loimu oli kierron kanssa siis hiukan eri tyyppinen kuin Savu pentuna, joten osaamiseni vähän töksähti. Nyt valkussa saatiin kuitenkin onnistuminen ja ideasta kiinni, joten tiedetään kuinka jatkaa kotona. Videota tulossa!

Treeni-intoa lukijoillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)