16 helmikuuta 2022

Treenit ja Ilomme kuulumiset


Viikon ne sen kuin kiitää toiminnan täyteisinä ohitse siitäkin huolimatta että pikkuisen meinaa väsy painaa silmää. Viime viikolla sähköpostiin kilahti iloisia uutisia, nimittäin meidät on valittu Ilomme lähettilästiimiin tälle vuodelle. Olen ehtinyt tutustua koulutusmateriaaleihin vasta hieman, mutta löytänyt jo sekä itselleni että molemmille koirilleni paljon mielenkiintoista opeteltavaa. Odotan todella innolla, mitä kaikkea kivaa ja uusia tuttavuuksia tämä mahdollisuus tuo.

Savun ja Loimun suhde on kehittynyt koko ajan paremmaksi ja vastavuoroisemmaksi. Loimu ei enää aivan jatkuvasti kiusaa Savua vaan leikki on jo sujuvampaa. Yksinoloiksi en vielä ole jättänyt koiria keskenään, sillä Loimu koettelee välillä Savun kärsivällisyyttä aivan liikaa. Perinteisistä "anna koirien keskenään sopia" ohjeista huolimatta en halua että Savu menettää hermonta tai ärsyyntyy pennusta liiaksi, sillä koirat tulevat kuitenkin lopun elämää asumaan yhdessä. Mielestäni on järkevämpää välttää konflikteja, Loimu kyllä oppii koirien käytöstavat ilman huonoja kokemuksiakin.


© Mira Kaipainen

Savun treenikuva on Kramielta, mutta ruutua on ehditty treenata kerran sen jälkeenkin. Meillä on nyt ollut ruudun kanssa tosi hyvä flow ja tokovalkusta saadut ideat ovat toimineet käytännössä mainiosti. Kummasti koira oppii ja kehittyy sitä mukaa kuin ohjaajansa saa taitoja haltuun 😅 Alla vapaamuotoiset ruututreenien muistiinpanot, kysy jos jokin on epäselvää. Huomautan myös että nämä muistiinpanot ovat nimenomaan Savun ruututreenistä, toisenlaisen koiran kanssa haasteet ja tavoitteet voivat olla erilaisia.

- ruutuun lähetyksiä lätkän kanssa ja ilman. Ruutu vihjeellä Savu pysähtyy käskyllä lätkävihjeellä juoksee lätkälle. Erottelu alkaa olla kivalla mallilla.
- stoppi on Savulla tällä hetkellä tosi kiva. Vaikka lähettäisin sen lätkälle joka on ruudun takana, Savu pysähtyy käskyllä ruutuun. Ja jos se nyt ehtisikin juosta lätkälle, ei vahinko ole merkittävä.
- ensimmäiset treenit niin että lelu oli ruudun takana, menivät hyvin. Ahnehdittiin maahanmenokin samaan syssyyn. Lelu tuo Savuun reilusti vauhtia, silti pysähtyi käskyllä. Ensi kerralla täytyy käskyttää hiukan aiemmin, sillä Savu ehti aivan ruudun takareunaan. Maahanmenon jälkeen vapautin lelulle vanhalla leluvihjeellä.
- perusasennoista vauhtilähtöjä on tehty uudella vihjeella ja suoraan namille juosten. Tämän saaminen varmaksi on vielä työn alla, mutta uskoisin että Savulla alkaa olla pieni ajatus eteenpäin juoksemisesta. Perusasennon kautta siis, nyt olen lähettänyt sitä ruutuun erinäisistä tempuista.
- ruutu on tällä hetkellä Savusta niin kiva juttu, että käy palkkaamisestakin. Seuraaminen ruudun lähellä on parasta seuraamistamme ikinä ja siitä palkkioksi ruutuun lätkälle juoksu on myös parasta.

Ilo oppia asioita Savun kanssa!Vaikka lenkkeily on ollut vähän vähäisempää kuin halusin, niin metsässä on silti rämmitty. Viimeisten viikkojen aikana on saatu vettä kaikissa eri olomuodoissa, sekä hiukan aurinkoakin. Taas tällä hetkellä kaikki tiet ovat ihan överiliukkaat, joten poluton metsä on ihan miellyttävä ulkoiluympäristö. Loimu on harjoitellut tutustumaan myös terrierimix Myyhyn. Vielä on Loimun taidoissa kehitettävää, sillä terrierin kärsivällisyyttä on paukuteltu melkoisesti. Yhdessä ulkoilu kuitenkin sujuu jo moitteetta. Uskon että Myystä ja Loimusta tulee ajan kanssa hyvät leikkikaverit, sillä juoksijakaveria Myy on kaivannutkin.

Ensi viikolla Loimulla on toiset rokotukset ja silloin pentu pääsee myös puntarille. Kattavampi kuulumispostaus Loimusta on tekeillä, josko otsikolla Loimu 16 viikkoa sen saisi julkaistuakin. Ihan hurjan nopeasti on kyllä aika mennyt, sillä vastahan Loimu tuli. Nyt Loimu on jalkava rakettikettu ja ihan kuin se olisi asunut meillä aina. Pieni islantilainen on todellakin siellä missä muutkin ja kaikkialla samaan aikaan, sellainen kuvaus on issikoista oikein osuva.

Aurinkoa loppuviikkoosi!


2 kommenttia:

 1. Loimu kuulostaa samanlaiselta vauhtiveikolta tai -weikkoliinalta kuin Tihkukin. Kaikkialle mieluiten laukaten jos koiralta kysytään. Ja "todellakin siellä missä muutkin ja kaikkialla samaan aikaan" on myös yhtäkuin Tihku :). Elämänilo ja onni näkyy koirasta helposti :).
  Onnea Ilomme-koulutusrinkiin pääsystä, kiva seurata postauksistasi, mitä siellä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! 😃 Ja kiitos, raportoin varmasti Ilomme juttuja tänne lisää.

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)